3
3

Valencians a Nova York

3
3
Valencians a Nova York
Valencians a Nova York

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha aprofitat la seua estada a Nova York, per reunir-se amb part de la comunitat de valencians i valencianes que viuen a la ciutat més poblada dels Estats Units. Durant esta trobada, l'alcalde ha agraït a esta població migrant «el seu treball com ambaixadors de la ciutat de València», i ha valorat «el seu coratge i talent», que ha desitjat que «torne prompte al seu lloc de naixement».

 

Joan Ribó, que ha volgut compartir el seu temps amb aquelles persones que per diferent motiu un dia van eixir de València per establir-se a Nova York, ha parlat del motiu principal del seu viatge a la ciutat nord-americana, on presentarà el Centre Mundial de València per a l'Alimentació Sostenible mitjançant una conferència en la seu de les Nacions Unides. «Es tracta -ha aclarit- d'un centre de referència que projectarà la imatge d'una València implicada a resoldre grans problemes que afligeixen a l'ésser humà i per liderar grans reptes als quals s'enfronten les ciutats i la població en general en qüestions alimentàries i nutricionals». «I estic segur –ha assegurat l'alcalde- que tots vosaltres, valencians i valencianes que viviu fora de la vostra terra, també contribuïu cada dia en eixa projecció positiva i real de la ciutat que vos va vore nàixer».

 

«Per esta raó, i pel vostre coratge, necessari per començar un projecte lluny de casa, una qualitat que segur que anirà lligada al vostre talent, que espere que vos haja permés guanyar-vos la vida dignament, vos felicite», ha continuat l'alcalde, que també ha manifestat el seu desig de «vore tot eixe talent de tornada cap a València el més prompte possible».

 

«A València ens hem reinventat per tindre una societat més justa, solidària, sostenible, innovadora i emprenedora. I en eixe procés treballem i per a això vos necessitem», ha anunciat l'alcalde qui també ha tingut paraules d'afecte per totes aquelles persones nord-americanes de naiximent però valencians de cor, molts d'ells fills i filles del cicle valencià de Nova York.

Realment molts jóvens valencians deixen empremta en la ciutat de Nova York. Tal com ha explicat l'arquitecta valenciana Gemma Devesa, Nova York és una ciutat molt dura però que oferix grans oportunitats; ella mateixa confessa que mai haguera imaginat que treballaria en el projecte de l'estació de metre de la zona zero."