IMG_2542-1200x800
IMG_2542-1200x800

València alberga la mostra «Yo, mujer. Tú, cómplice. Ellas, luchadoras»

IMG_2542-1200x800
IMG_2542-1200x800

El Saló de Cristall acull, des de hui i fins al 17 de maig, una exposició fotogràfica que protagonitzen dones amb discapacitat intel·lectual que representen altres fèmines que han aconseguit fites importants de la història. Esta mostra, organitzada per la Federació Plena Inclusión de la Comunitat Valenciana, que reivindica els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, plasma i visibilitza la similitud entre les dones d’este col·lectiu i aquelles que han fet història, «perquè tant unes com altres lluiten i ho han fet per conquistar drets», tal com ha explicat la regidora de Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, en l’obertura d’esta exposició que convertix l’Ajuntament en «còmplice» de l’apoderament d’estes persones.

València alberga la mostra «Yo, mujer. Tú, cómplice. Ellas, luchadoras»
València alberga la mostra «Yo, mujer. Tú, cómplice. Ellas, luchadoras»

La regidora Isabel Lozano ha celebrat la idea que en les fotografies que componen la mostra «Yo, mujer. Tú, cómplice. Ellas, luchadoras», catorze dones amb discapacitat intel·lectual donen vida a altres catorze dones que són un referent històric, com ara la impulsora del sufragi femení a Espanya, Clara Campoamor, o la líder indígena guatemalenca i guanyadora del Premi Nobel de la Pau, Rigoberta Menchú.

 

«Amb esta acció les protagonistes de les imatges fotogràfiques donen un pas endavant, i es visibilitzen, segures i apoderades, com altres referents per a les dones, amb i sense discapacitat», ha assegurat l’edila en afegir «que l’Ajuntament no pot obviar esta reivindicació». «Més prompte al contrari: es fa còmplice de les seues reivindicacions perquè siguen ciutadanes de primera i tinguen les mateixes oportunitats que la resta de persones.»

 

L’objectiu principal d’esta exposició, de caràcter itinerant, és visibilitzar les dones amb discapacitat intel·lectual i el seu desenvolupament com a ciutadanes de plens drets i, en concret, les dones majors. Així, el president de la Federació Plena Inclusión Comunidad Valenciana, Mario Puerto, ha explicat «que estes dones lluiten cada dia per aconseguir fites importants en la seua pròpia història, ja que patixen, per exemple, una major quota d’atur o salaris inferiors».

 

En eixir de l’Ajuntament, l’exposició recorrerà altres enclavaments tant públics com privats de la Comunitat Valenciana per a conscienciar i sensibilitzar la població sobre esta lluita diària, «que volen estar incloses en la societat, generant còmplices en la seua missió d’igualtat i ciutadania».

 

En la presentació d’esta mostra, que ha comptat amb la presència de la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, també han participat el director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, qui, tammateix, s’ha mostrat partidari «d’apoderar les dones amb discapacitat intel·lectual perquè reivindiquen el seu espai i participació en la societat».