190404_NP_Jornada_Economia_Ben_Comu_-VLC-3
190404_NP_Jornada_Economia_Ben_Comu_-VLC-3

Trobada d'Empreses Sostenibles i del Bé Comú a la Universitat de València

190404_NP_Jornada_Economia_Ben_Comu_-VLC-3
190404_NP_Jornada_Economia_Ben_Comu_-VLC-3

La jornada s'ha centrat en 'El model de l'Economia del Bé Comú com a eina de Sostenibilitat Corporativa'

El conseller d'Economia ha recordat les lleis d'Atracció d'Inversions Prioritàries i de Foment de la Responsabilitat Social com a eines per a impulsar l'Economia del Bé Comú

Trobada d'Empreses Sostenibles i del Bé Comú a la Universitat de València
Trobada d'Empreses Sostenibles i del Bé Comú a la Universitat de València

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, juntament amb la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre Escrivá, i el director de la Càtedra EBC de la mateixa universitat, Joan Ramon Sanchis Palacio, han assistit a la Trobada d'Empreses Sostenibles i del Bé comú.

 

La Trobada, ha girat al voltant de 'El model de l'Economia del Bé Comú com a eina de Sostenibilitat Corporativa' ha tingut lloc a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

 

L'economia del bé comú s'ocupa de qüestions que tenen a veure amb els principis i valors que sustenten l'activitat de les empreses i les organitzacions. És el model econòmic on l'eficiència empresarial es combina amb valors de solidaritat, responsabilitat i altres accions que ajuden a millorar la cohesió social.

 

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha explicat que 'des del Consell ens hem marcat com a objectiu contribuir a la transformació de l'actual model econòmic cap a un nou model que siga sostenible (social, mediambiental i econòmicament) en el qual el coneixement siga l'eix del canvi'.

 

Segons Rafa Climent, 'des de la Conselleria d'Economia Sostenible hem treballat en diversos projectes vinculats a criteris de sostenibilitat i del bé comú perquè per a nosaltres és el futur de l'economia.'.

 

A continuació, el conseller ha posat com a exemples la Llei d'Atracció d'inversions prioritàries on la condició és que el projecte, per a cursar-lo en l'oficina del punt d'atracció d'inversions, siga sostenible) i la Llei de Foment de la Responsabilitat Social, per al desenvolupament d'accions i polítiques socialment responsables.

 

També s'han presentat els resultats del projecte d'investigació sobre 'L'impacte de l'aplicació del model EBC en les empreses europees', per part de la professora del Departament de Direcció d'Empreses de la Universitat de València i coordinadora del projecte Vanessa Campos.

 

A més, entre altres activitats, s'ha donat a conéixer el 'Manual sobre el Model d'Economia del Bé Comú. Aplicació en les empreses i organitzacions, amb casos pràctics' i s'ha organitzat una taula d'experiències d'empreses sostenibles i del bé comú.