WhatsApp_Image_2019-03-12_at_10.32.43
WhatsApp_Image_2019-03-12_at_10.32.43

Les sol·licituds a l'Ivace per a realitzar instal·lacions d'autoconsum en empreses i ajuntaments alacantins han augmentat un 44%

WhatsApp_Image_2019-03-12_at_10.32.43
WhatsApp_Image_2019-03-12_at_10.32.43
Les sol·licituds a l'Ivace per a realitzar instal·lacions d'autoconsum en empreses i ajuntaments alacantins han augmentat un 44%
Les sol·licituds a l'Ivace per a realitzar instal·lacions d'autoconsum en empreses i ajuntaments alacantins han augmentat un 44%

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat aquest dimarts en la jornada "Millora de la Competitivitat en l'empresa: una aposta per l'autoconsum", celebrada a Alacant, que les sol·licituds a l'Ivace per a realitzar instal·lacions d'autoconsum en empreses i ajuntaments alacantins han augmentat un 44% respecte al passat any.

 

Aquestes sol·licituds s'emmarquen dins del Pla AutoconsumE+, posat en marxa per l'Ivace amb l'objectiu de facilitar la utilització de l'autoconsum en els diferents àmbits i que preveu, per al cas d'empreses i ajuntaments, una línia de préstecs bonificats a interés 0% i a retornar en fins a huit anys en quotes semestrals, amb un import del préstec que podrà aconseguir els 800.000 euros.

 

El termini per a presentar les sol·licituds va finalitzar aquest passat dilluns i d'acord amb les sol·licituds rebudes a la província d'Alacant per a desenvolupar projectes utilitzant aquesta tecnologia ascendeixen a 36, mentre que en 2018 van ser 25. La inversió prevista per a executar aquestes iniciatives ascendeix a 2,1 milions d'euros.

 

Per a Climent, "aquest augment tan notable de les xifres reflecteix que els senyals que estem enviant a la societat que l'autoconsum és possible i aquest Consell aposta fermament pel seu impuls en tots els àmbits està calant entre les empreses i entitats".

 

La major part dels projectes han sigut presentats per xicotetes i mitjanes empreses de la província encara que també figuren iniciatives per part d'ajuntaments.

 

Segons ha explicat el titular d'Economia Sostenible, aquesta fórmula de finançament totalment bonificat facilita afrontar les inversions i anar cobrint progressivament les amortitzacions del crèdit amb els estalvis econòmics que la pròpia instal·lació genera. En aquest sentit, ha indicat que aquesta modalitat de suport públic "és molt més intensiva en pressupost que els incentius a fons perdut".

 

Climent ha mostrat la seua satisfacció per l'augment dels projectes presentats que, al seu judici "demostra que aquesta línia és encertada i ens anima a continuar".

 

En la seua intervenció el conseller ha subratllat que Alacant posseeix unes condicions "especialment favorables", que la situen com a lloc idoni per al desenvolupament de l'autoconsum a través de l'energia solar.

 

Cal destacar que compta amb un nivell de radiació solar 5, el major existent, la qual cosa suposa una major radiació solar que en la resta del nostre territori. Per tant, les instal·lacions produeixen més electricitat que la mitjana i resulten més rendibles econòmicament. De fet, Alacant presenta una mitjana de 2.864 hores de sol anuals, una de les majors de tota Espanya.

 

Als elevats nivells de radiació solar, ha explicat Climent, s'uneix el model de desenvolupament industrial, basat en PIME's, la qual cosa comporta "un gran potencial de superfície de cobertes disponible per a albergar instal·lacions i generar l'energia distribuïda pels punts en què es consumeix".

 

Referent a això, ha assegurat que l'Ivace continuarà treballant per a "consolidar la confiança en aquesta tecnologia, transmetent un missatge positiu i d'optimisme entre la societat perquè l'autoconsum siga vist com el que és realment, un opció de present, viable i rendible per a les empreses, que les administracions públiques hem d'impulsar de forma decidisca i sense fissures".