0205 Obres accessibilitat
0205 Obres accessibilitat

Gran inversió de l'Ajuntament de València per a aconseguir l'accessibilitat en les dependències municipals

0205 Obres accessibilitat
0205 Obres accessibilitat

 

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que l’Ajuntament de València ha invertit al llarg dels últims tres anys i mig cinc milions d’euros en obres per fer accessibles edificis municipals. A més, el regidor ha dit que el consistori ja ha començat les obres per adaptar el Centre Municipal de Joventut Portal Nou, el Centre d’Ocupació Municipal Isabel de Villena, l'hemeroteca Lluis Fullana i l'alcaldia del Perellonet.

Gran inversió de l'Ajuntament de València per a aconseguir l'accessibilitat en les dependències municipals
Gran inversió de l'Ajuntament de València per a aconseguir l'accessibilitat en les dependències municipals

De fet, les obres dels dos primers edificis, el Centre Municipal de Joventut Portal Nou i el Centre d’Ocupació Municipal Isabel de Villena, estan ja a punt de finalitzar, mentre que les de les altres dos dependències es preveu que començaran en breu. Les intervencions en el Centre Municipal de Joventut Portal Nou consistixen en l'eliminació de l'escala de l'accés des de l'exterior, la incorporació d'un nou lavabo adaptat d'ús públic i una nova distribució de la biblioteca, dos llocs de treball, aula multiusos i magatzem.

 

La intervenció en el COM Isabel de Villena pretén eliminar l'escala de l'accés exterior i reforçar la porta existent, que presentava signes de deteriorament. També s'adapta el lavabo a la normativa d'accessibilitat, substituint els aparells sanitaris antics per altres de nous, i es repara l'enrajolat i el paviment. Es canvia també el sentit d'obertura de la porta de fusta existent.

 

D’altra banda, la intervenció en l'hemeroteca Luis Fullana i Mira consistirà en la incorporació d'una nova cabina de lavabo adaptada al nucli de lavabos de planta primera. S'instal·la també nova xarxa de sanejament, il·luminació, així com accessoris i senyalització. I es redistribuix també la cambra de neteja.

 

Finalment, la intervenció en l'alcaldia del Perellonet consistirà en l'adaptació del lavabo existent per un altre adaptat. Es substituiran els sanitaris antics per altres nous, i es repararà l'enrajolat i el paviment. Es canviarà també el sentit d'obertura de la porta de fusta existent.

 

Tal com ha explicat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, «es tracta que les persones amb dificultats de mobilitat puguen accedir als edificis municipals amb les mateixes garanties que la resta de la població. Durant este mandat hem realitzat moltes obres d'accessibilitat als edificis municipals, ja que estem decidits a complir la nova legislació». «Estes són les últimes obres que des de la Regidoria fem en el mandat –ha continuat el regidor- però abans hem fet desenes d'intervencions en edificis municipals». Campillo ha informat que s’han  invertit cinc milions d'euros en obres d'accessibilitat i en reforma d'edificis. «L'Ajuntament de València està compromés amb tot allò que correspon a l'accessibilitat», ha conclòs el regidor.