València debat sobre les oportunitats per a les destinacions accessibles

1-20

Visit València ha organitzat la catorzena edició de les trobades Urban Tourism Trends, sota el lema L’accessibilitat universal en empreses i destinacions turístiques. Un repte europeu. Esta setmana s’ha celebrat la segona de les jornades de debat realitzada amb motiu de la Capitalitat Europea de Turisme Intel·ligent. Este reconeixement ha estat atorgat per la UE a la ciutat de València en 2022, i reconeix els esforços de la ciutat, no sols en matèria d’accessibilitat, sinó també en sostenibilitat, creativitat, patrimoni i digitalització.

El regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, va inaugurar la jornada que es va desenvolupar a l’hotel Ilunion 3, establiment del Grup social ONCE que destaca per la seua aposta per l’accessibilitat. Durant l’obertura, García va recordar “l’obligació de garantir el correcte desenvolupament personal de cada ciutadà i el seu accés als serveis, també en cada etapa de la seua vida”. En este sentit, va posar de manifest la rellevància de col·laborar, tant des de l’administració pública com des del sector empresarial, amb “les diferents entitats, associacions i col·lectius que, d’una manera incansable, continuen treballant per donar visibilitat a les diferents realitats i que s’han convertit en motor del canvi.”

García va destacar que l’accessibilitat “ha d’assumir-se com un repte transversal” i que “un destí accessible és aquell que garantix un desenvolupament ple de l’activitat turística a cadascun dels seus visitants. I, per tant, es convertix en un destí 100% hospitalari, ètic i integrador. No hi ha un altre camí que el que ens permet avançar a tots sense excepció. El camí és l’accessibilitat”.

El regidor de Turisme i president de Visit València va assenyalar alguns dels projectes en els quals s’està treballant com les rutes saludables, projectes de senyalística i eliminació de barreres, així com l’impuls d’esdeveniments sostenibles. Durant la jornada es van presentar projectes i casos d’èxit, de destins i empreses, que faciliten la integració de cada visitant a les ciutats.

Van participar en la jornada Sabine Switalla, auditora d’accessibilitat per a destins en Inclusive Greece (Atenes); Marjorie Díaz, responsable de desenvolupament del projecte L’Alternative Urbaine (Bordeus) i Teresa Navarro, defensora de les persones amb discapacitat de València i Presidenta de PREDIF, qui va moderar una taula redona sobre la cadena d’accessibilitat turística. Esta taula la van conformar Raúl Moreno, responsable de projectes estratègics en Navilens; Mercè Luz Arqué, cap del departament de cultura i oci en l’ONCE; Edurne Francisco Contreras, responsable de Formació i tècnic de turisme accessible en PREDIF, i Raquel Gil Pérez, enginyera i tècnica en accessibilitat i col·laboradora de COCEMFE CV.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies