ActualidadEconomíaEn Valencià

Economia concedeix 1,44 milions d’euros per a impulsar projectes industrials estratègics en la Comunitat Valenciana

  • Climent: “Conéixer de primera mà el nostre teixit productiu és fonamental per a fer polítiques de baix cap amunt”
  • Aquestes ajudes s’emmarquen en la cinquena fase d’implantació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana
  • Les empreses beneficiàries són Pilkington Automotive España SA, Comet Ingeniería SL i Silicon Valen SL

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, de la que és titular Rafael Climent,ha concedit 1,44 milions d’euros per a impulsar projectes industrials estratègics en la Comunitat Valenciana.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat que aquestes ajudes posen de manifest “la ferma aposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per continuar desenvolupant una política industrial d’alt valor afegit, neta, resilient i diversificada en la Comunitat Valenciana i per millorar la competitivitat industrial de les pimes”.

Aquesta subvenció s’emmarca en la convocatòria d’ajudes de l’exercici 2022 de la cinquena fase d’implantació del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana i es finançarà amb càrrec a fons propis procedents de la Generalitat, fins a un import global màxim d’1.700.000 euros, dels quals 1.000.000 d’euros corresponen a l’anualitat 2022 i 700.000 euros a 2023.

Les empreses beneficiàries han sigut Pilkington Automotive España SA, a la qual se li han concedit 486.370,78 euros per a l’exercici 2022 i 340.459,55 euros per a 2023; Comet Ingeniería SL, amb un total de 151.413,30 euros concedits en 2022 i 104.747,40 euros en 2023, i Silicon Valen SL, amb una subvenció concedida de 362.215,92 euros per a 2022.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat que aquestes ajudes posen de manifest “la ferma aposta de la Conselleria d’Economia Sostenible per continuar desenvolupant una política industrial d’alt valor afegit, neta, resilient i diversificada en la Comunitat Valenciana i per millorar la competitivitat industrial de les pimes”.

Climent ha explicat que el projecte d’inversió que subvencionarà la Conselleria en Pilkington té com a objectiu l’adquisició de nous equips i sistemes altament innovadors, amb menor impacte mediambiental, així com la incorporació d’un nou sistema d’impressió digital dotat d’una tecnologia altament innovadora, no sols en la planta i empresa espanyola, sinó en la indústria de l’automòbil i que, per tant, transformaria a empresa en la primera planta a produir serigrafia digital sobre banda negra en vidre per a automoció i potencialment el desenvolupament del circuit de plata en luneta posterior.

Per part seua, el projecte de Comet Ingeniería SL consisteix en la creació en l’aeroport de Castelló d’una oficina de disseny i una altra de producció aeronàutica, la seua habilitació per l’Agència Europea de Seguretat Aèria per a la producció de peces aeronàutiques, així com d’un taller de recerca i desenvolupament d’estructures espacials.

Silicon Valen SL realitzarà la primera fase d’un procés d’implantació de tota la cadena de valor del procés de generació d’energia solar fotovoltaica, des de la purificació del silici fins a la fabricació de les cèl·lules i mòduls fotovoltaics, començant per la primera fàbrica de mòduls, amb l’objectiu de garantir la independència energètica a Europa i la descarbonització de l’economia.

Justificació i llista reserva

Les empreses beneficiàries hauran de presentar la documentació justificativa de l’execució dels projectes objecte de la subvenció fins al 5 de desembre de 2022 per a l’execució realitzada en aqueix any i fins al 5 de desembre de 2023 per a l’execució corresponent a l’exercici 2023.

De la mateixa manera, s’ha acordat la creació d’una llista de reserva prioritzada amb les empreses els projectes de les quals s’han admés com a estratègics, han aconseguit almenys els 50 punts de valoració, i els costos de la qual s’acullen al Reglament de minimis o al RGEC en la qual es troba l’empresa Cemex España Operaciones S.L.

Climent: “Conéixer de primera mà el nostre teixit productiu és fonamental per a fer polítiques de baix cap amunt”

Climent: “Conéixer de primera mà el nostre teixit productiu és fonamental per a fer polítiques de baix cap amunt”
  • El conseller ha visitat les empreses Mondolimp, Inplasva i Granzplast

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha desenvolupat aquest matí una intensa jornada de treball amb visites a instal·lacions d’empreses situades a la Ribera.

Mondolimp España Higiene Integral, SL, situada a Alzira i dedicada des de fa 20 anys a la neteja industrial i al tractament de paviments industrials ha sigut la primera empresa visitada pel conseller Climent en la jornada de hui

“Conéixer de primera mà el nostre teixit productiu és fonamental per a prendre decisions i fer polítiques de baix cap amunt, des de la realitat”, ha explicat.

Durant la visita, en la qual el conseller ha estat acompanyat pels gerents de l’empresa, José Vicente i Jorge Hurtado Cervera i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, Rafa Climent ha fet lliurament de guardons a les tres persones treballadores més veteranes en l’empresa amb motiu de la celebració del 20 aniversari.

Rafa Climent ha felicitat l’empresa per la seua trajectòria i per valors com “la conciliació, la proximitat i la sostenibilitat” i els ha animat a seguir en aquesta trajectòria en la qual “contribueixen a la cohesió social en el nostre territori”.

Visites a Inplasva i Granzplast

A continuació, Rafa Climent, acompanyat per l’alcalde de Corbera, Vicent Marrades, s’ha reunit amb l’equip directiu d’Inplasva, una empresa familiar nascuda en 1983 dedicada a l’elaboració de perfils de PVC per extrusió. En l’actualitat, Inplasva exporta el 80% de la seua producció a 3 continents, amb una important i sòlida presència en els mercats francés i belga.

El conseller ha visitat així mateix les obres del polígon que està executant l’Ajuntament de Corbera.

Per a finalitzar, el conseller ha visitat les instal·lacions de l’empresa Granzplast, situada a Sueca en la qual han participat l’equip directiu encapçalat pel seu president, Salvador Benedito Gomez i l’alcalde de la localitat, Dimas Vázquez.

Granzplast és una empresa familiar fundada fa més de 30 anys i formada per un equip de professionals amb gran experiència en la fabricació de compostos de PVC tant per a injecció com per a extrusió.

Aquesta empresa fabrica més de 25.000 tones anuals de compostos de PVC, dels quals el 40% s’exporta a més de 10 països tant dins de com fora de la Unió Europea, amb dues plantes de producció situades a Corbera i a Sueca, la qual cosa els situa com un dels principals fabricants de granses de PVC a nivell europeu. 

About Author