ActualidadEconomíaEn Valencià

Economia organitza diverses activitats d’àmbit internacional per a les empreses valencianes

L’Ivace organitza una missió inversa de materials de construcció amb huit empreses importadores de set països

Un total de huit empreses del sector de materials de construcció procedents de set països es reuniran amb empreses de la Comunitat Valenciana a partir de hui dimecres, 15 de juny i fins al divendres 17, en una missió inversa organitzada per l’Ivace.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha destacat el ferm suport de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a sectors com el de materials de construcció perquè continuen apostant pels mercats exteriors.

«La cancel·lació de certàmens com el de Cevisama a causa de la pandèmia ens fa buscar instruments alternatius per a fer costat a les empreses i facilitar noves oportunitats de negoci, una demanda dels propis sectors productius», ha explicat.

En aquesta ocasió, s’ha optat per una missió inversa d’empreses importadores procedents d’Algèria, el Brasil, Xile, Colòmbia, França, el Regne Unit i Suècia.

En aquesta acció de l’Ivace, s’han inscrit 45 empreses valencianes, en la qual està previst el desenvolupament de 109 reunions presencials en dia i mig d’encontres B2B en un hotel de la ciutat de València.

La vesprada del dijous 16 i el divendres 17 es reserven per al desenvolupament de visites a les instal·lacions d’empreses valencianes seleccionades per les empreses importadores convidades a l’esdeveniment.

L’Ivace organitza la participació agrupada de 15 empreses de la Comunitat Valenciana en la Fancy Food a Nova York

L’Ivace organitza la participació agrupada de quinze empreses de la Comunitat Valenciana en la Summer Fancy Food 2022 de Nova York, que se celebra del 12 al 14 de juny en el recinte firal Jacob K Kavits Center.

La fira Fancy Food és un certamen organitzat des de 1955 per la Specialty Food Association, que té lloc dues vegades a l’any en la Costa Oest (Winter Fancy Food) i la Costa Aquest (Summer Fancy Food). La Summer Fancy Food és l’edició estival que cobreix el mercat de la Costa Est i que s’ha consolidat com l’exposició de productes gurmet de majors dimensions en aquesta regió.

La directora general d’Internacionalització, Maria Dolores Parra, ha explicat que amb aquesta acció inclosa en el Pla de Promoció Exterior «perseguim fer costat a empreses d’alimentació en una de les fires més rellevants de la costa Aquest dels Estats Units».

En l’actual edició, són 15 les empreses de la Comunitat Valenciana que participen de forma agrupada amb el suport de l’Ivace en el Pavelló espanyol de l’ICEX. Entre els productes de la Comunitat promocionats en aquest certamen figuren l’oli, olives, conserves, pernil, arròs, espècies, torró, snacks i botànics per a cockteleria.

«El nostre objectiu és recuperar la normalitat després de l’aturada produïda a nivell mundial per la pandèmia», ha indicat Parra. La participació en aquesta fira representa una oportunitat de fer costat a les empreses del sector d’alimentació i begudes en un mercat clau per a les exportacions dels productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana.

En l’edició 2019 (65a edició) van participar més de 2.600 expositors de 54 països. Entre els visitants destaquen conegudes cadenes com Whole Foods, Trader Joe’s, Starbucks, HEB, etc. així com restaurants, botigues especialitzades, distribuïdors i altres agents del sector.

Exportacions agroalimentàries als EUA

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana als Estats Units han aconseguit un valor de 84’4 milions d’euros en el primer trimestre de l’any, la qual cosa representa un increment del 21% respecte al mateix període de l’any anterior.

Els capítols més exportats són les conserves vegetals, amb 19’4 milions d’euros i un lleuger increment de l’1%. Li segueixen els sucs i extractes, amb 18’37 milions d’euros i un increment superior al 100% respecte al mateix període de l’any anterior.

Els llegums i hortalisses se situen en tercera posició amb exportacions valorades en 12’7 milions d’euros, la qual cosa representa un descens de l’11%. Li segueixen els peixos i crustacis, amb 8 milions d’euros i un increment del 48%.

About Author