ActualidadCulturaEn Valencià

El Centre del Carme puja a l’escenari els talents de la seua primera edició del CCCC Music Lab


El Centre del Carme celebra aquest dissabte 28 de maig la festa de clausura de la primera edició del CCCC Music Lab, la pionera incubadora de talent musical que pretén donar suport a la formació, la projecció i el creixement d’artistes emergents, especialment de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’acompanyar-los i introduir-los en el complex món discogràfic.

Les actuacions d’Anouck the Band, Muro María i Jaime Allepuz, tres de les bandes seleccionades pel programa en la primera convocatòria, juntament amb els artistes convidats Yawners i Rakky Ripper, faran vibrar aquest dissabte el claustre gòtic del Centre del Carme com a tancament d’una edició plena de talent. L’accés a la festa serà gratuït, sense necessitat d’inscripció prèvia, fins a completar aforament.

«La música és una de les formes creatives i d’expressió més potents que hi ha. El Centre del Carme és un espai d’investigació, producció i exhibició, en què les i els nostres artistes puguen créixer i continuar formant-se. Hui, deu mesos després de la presentació d’aquest innovador projecte, els nostres grups i artistes residents han pujat a escenaris en diverses ciutats, han aconseguit el compromís d’empreses discogràfiques, han publicat noves cançons i tenen plans de futur molt prometedors en l’àmbit professional. Per tant, fem un balanç més que positiu del nostre CCCC Music Lab», assenyala el director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont.

El projecte compta amb el suport de Vibra Mahou, la plataforma de música de Cerveses Mahou, que reforça així el seu compromís amb el talent i els artistes emergents. La marca està present donant suport als concerts de CCCC Music Lab i impulsant-los, amb l’objectiu de continuar generant experiències úniques al voltant de la música en directe. El projecte també compta amb la col·laboració de la marca de guitarres Gibson.

Un trampolí per als nous talents

El projecte CCCC Music Lab, que arrancava amb la primera edició el juliol de 2021, selecciona talents musicals i els ofereix una metodologia gradual i adaptada a les seues necessitats, així com la possibilitat de participar en trobades i tallers amb professionals de prestigi reconegut en la indústria musical, gravar un senzill i oferir actuacions en directe en el CCCC.

Basat en un model democràtic i inclusiu creat per l’investigador valencià Roberto Gimeno i Victoria Fenoll (KOS Entertainment), CCCC Music Lab planteja la necessitat de desenvolupar models alternatius de gestió en la indústria musical. Les prioritats del programa són abordar la situació del talent musical emergent, repensar el lloc que ocupa la indústria musical en la cultura i reafirmar la capacitat del CCCC com un espai capaç de generar ponts entre la cultura, la indústria i els nous talents.

Els joves talents que han format part d’aquesta primera edició del programa són Jaime Allepuz (Castelló), Teyou (Madrid), Tauro (Barcelona), Pararrayos (Barcelona), Muro María (Alacant) i Anouck the Band (València).

La festa de la música

Des de les 19.00 fins a les 23.30 hores, la festa de clausura del CCCC Music Lab omplirà de música el claustre gòtic del Centre del Carme amb les actuacions d’Anouck the Band, Jaime Allepuz i Muro María, integrants de la primera convocatòria del projecte, i Yawners i Rakky Ripper com a artistes convidats.

Anouck the Band és una banda valenciana de ‘rock’ alternatiu fundada en 2019 per Anouck Peris després de diversos anys d’experiència en solitari com a recerca d’un estil més rítmic i elèctric. Anouck és la cantant i guitarrista rítmica, Guille Giner és el guitarrista principal, Carlos García és el bateria, i Alex Pilato, el baixista.

Les melodies apegaloses sonaran en el claustre de la mà del quartet alacantí Muro María, format per Claudia Zuazo, veu i guitarra, Rubén Manchón com a guitarra solista, Jorge Manchado al baix i David Pérez a la bateria. Les seues lletres connecten parlant de temes quotidians i el seu carisma els fa únics sobre l’escenari. Recentment han publicat ‘Estúpido Flanders’, el segon single del que serà el seu nou EP i que veurà la llum en les pròximes setmanes.

El tercer artista representant de CCCC Music Lab serà el castellonenc Jaime Allepuz Gallego, mestre d’Educació Primària amb menció en Música; un jove que assegura que l’única cosa que vol fer és cantar, cosa que fa des que té ús de raó per a calmar les seues pors. Les seues lletres i actuacions desprenen no només qualitat artística, sinó també la qualitat humana que el caracteritza i que és capaç de transmetre al públic des de la senzillesa i la sensibilitat que exhibeix sobre l’escenari.

Els assistents podran també gaudir amb la música dels noranta del duo de ‘power’ pop madrileny Yawners, format per Elena Nieto i Martín Muñoz, i de Rakky Ryper, una de les pioneres del ‘hyperpop’ espanyol.

Una gran festa per a marcar el final d’una gran edició de CCCC Music Lab, una iniciativa del Consorci de Museus que contribueix a posicionar la Comunitat Valenciana com un focus de talent jove també en l’àmbit musical.

L’assistència a la festa CCCC Music Lab és gratuïta fins a completar l’aforament.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies