ActualidadCulturaEn Valencià

El Consorci de Museus impulsa la cultura urbana a Alacant amb el festival Urban Tactics a Las Cigarreras

Alacant es converteix aquest cap de setmana en punt de trobada per a la cultura urbana amb la celebració d’Urban Tactics, un esdeveniment gratuït impulsat pel Consorci de Museus que reuneix durant tres jornades música, ball, grafit i moda, entre altres propostes, del 18 al 21 de maig al Centre Cultural Las Cigarreras.

Urban Tactics és una mostra de cultures urbanes articulada per mitjà de tallers, concerts i conferències que posa especial èmfasi en el territori alacantí i els seus artistes. «L’art urbà és una de les formes d’expressió més potents i de gran abast, i Alacant compta amb un important planter d’artistes. Aquesta iniciativa és una invitació per als que el coneixen, però també per a totes les persones que encara no coneixen aquestes expressions artístiques que naixen als carrers i ja ocupen un lloc destacat en la nostra programació cultural», assenyala el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

Una mirada al passat

El festival Urban Tactics fa una revisió històrica del ‘hip-hop’ a Alacant, analitzant al mateix temps el seu present per a poder desenvolupar el seu potencial en el futur. Així, el divendres 20 tindrà lloc la xarrada ‘Batalles, break dance, reunions i bombo caixa. El big bang de la cultura hip-hop d’Alacant a tota Espanya’, sobre els dies de la vella escola del rap a Alacant i la seua rellevància en l’escena del ‘hip-hop’ nacional. La ponència tindrà lloc a la Caixa Negra de Las Cigarreras de 19.00 a 20.30 hores.

La música serà la gran protagonista

Planter dels millors ‘freestylers’ del país, Alacant va protagonitzar també l’expansió de la cultura ‘hip-hop’ per tota Espanya. Per això, la música és un dels punts forts d’Urban Tactics, i el ‘beatbox’ estarà molt present durant les tres primeres jornades del festival, amb diferents tallers que se celebraran de 18.00 a 20.00 hores a la Caixa 1 de Las Cigarreras.

Dissabte de vesprada serà el gran moment de la música en el festival, amb una programació vespertina en horari de 17.30 a 23.00 hores, que començarà amb una sessio? d»R de Rumba’, un dels millors DJ de ‘hip-hop’ espanyol, conegut per ser el DJ de Violadores del Verso, però també pel seu insaciable coneixement de ‘diggin’ i la seua tècnica depurada.

A continuació actuaran ‘Ymmi the Kid’, representant d’aquell nou pop mutant i purament urbà portat des de la zona nord de la província i col·laborador habitual de ‘Paranoid 1966’. Posteriorment, ocuparà l’escenari ‘Kiamya’, una artista alacantina establida a València i una de les ‘players’ més reconegudes de Vale?ncia amb mescles de ‘soul’, ‘reggae’ o flamenc. Continuarà amb ‘Erick Herve? MC’, productor valencià que s’està convertint en una figura més enllà de l»underground’ i del qual l’àlbum ‘M.O.M.’, juntament amb ‘Yeke Boy’, va ser considerat uns dels millors treballs nacionals de rap.

Cocinando Skills és el grup de rap alacantí format per Shei, Compare Flow i Nite Huertas, un grup de rapers i ‘freestylers’ dels carrers alacantins que van forjar el seu estil amb l’entrenament de la mètrica i els jocs de paraules. El cartell es completa amb Picolo, un gran representant de la història del ‘hip-hop underground’ espanyol, que actualment està involucrat en diversos projectes socials a la zona nord d’Alacant.

Grafiters a Las Cigarreras

Urban Tactics també ofereix l’oportunitat de conéixer de prop i en directe tots els secrets de l’art urbà. A les onze del matí de dissabte, a la zona Assecador (Secadero) i posterior de Las Cigarreras, el públic podrà admirar el treball de Ruddi Graffiti i Alicante Colors Graffiti, i a les 16.00 hores tindrà lloc la presentació del llibre ‘Graffiti Around The Globe 2’, que recopila algunes de les millors mostres d’art urbà de tots els temps i de tot el món.

Moda urbana

La moda, que sempre ha sigut una forma d’expressió i una potent eina reivindicativa, també serà protagonista en la cita alacantina amb un taller de customització de sabatilles en què els assistents podran donar curs a la seua creativitat, dissabte d’11.00 a 14.00 hores.

En la jornada de clausura, Urban Tactics acollirà també diverses desfilades de moda a l’Assecador de Las Cigarreras de 20.50 a 21.50 hores.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies