ActualidadCulturaEn Valencià

El Centre del Carme celebra ‘El poder de los museos’ en la semana grande de la cultura

La programació del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) per a la setmana del 16 al 22 de maig promet fer sentir ‘El poder dels museus’ a totes les persones que visiten el principal espai d’agitació cultural de la ciutat.

El CCCC recull el lema triat per la comunitat internacional, ‘El poder dels museus’, per a celebrar el Dia Internacional dels Museus de 2022, i acosta l’art i la cultura a tota la ciutadania a través d’espectacles, concerts, activitats educatives, produccions audiovisuals i, per descomptat, les exposicions que es poden visitar a les sales i els claustres de l’antic convent.

«El Dia Internacional dels Museus, que se celebra des de fa 40 anys, ens ofereix l’oportunitat de visibilitzar la cultura i els museus com a vehicle de creixement i intercanvi, com a mitjà d’expressió i agitador de consciències. Aquesta celebració, a més, excedeix els murs dels museus, que ja han aconseguit portar la cultura a la societat, els col·legis i els carrers», assenyala el director del Consorci de Museus i el CCCC, José Luis Pérez Pont.

Exposicions per a tots els gustos

Els visitants que s’acosten la setmana que ve al Centre del Carme podran gaudir de l’exposició ‘Emergency on Planet Earth’, en què artistes urbans nacionals i internacionals comparteixen les seues inquietuds sobre les diverses problemàtiques que afecten el medi ambient.

La mostra ‘Per què soc així?’, que forma part del calendari oficial de World Design Capital València 2022, posa en relleu la importància del disseny en la nostra societat, mentre que ‘Artistes i màquines. Diàlegs en el desenvolupament de l’art digital’ explora les relacions entre l’artista i la màquina de reproducció moderna, siga un ordinador, una fotocopiadora o una càmera de vídeo portàtil. Un viatge al passat que arriba en forma de present.

L’última inauguració del centre, ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana V’, reuneix 19 obres d’art adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en 2021, en la cinquena campanya de la iniciativa nascuda en 2017 amb el propòsit d’impulsar i revitalitzar el sector artístic valencià.

En sintonia amb l’art

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, el Centre del Carme estrena ‘CCCC pòdcast’, el nou camí del centre en el moviment podcàsting. Una sèrie de vint episodis, presentats per la periodista radiofònica Amàlia Garrigós i l’artista sonor Edu Comelles, que es publicaran amb periodicitat quinzenal en les principals plataformes d’àudio en ‘streaming’: Spotify, Apple Podcasts i Amazon Music. Es tracta del primer contingut sonor creat específicament i de manera assídua des d’un museu valencià, un pòdcast narratiu amb ritme dinàmic per a divulgar i promoure la diversitat cultural i social que es genera en el CCCC.

Festival SONORAS

Els dies 20 i 21 de maig en el CCCC, i amb accés gratuït, tindrà lloc la quarta edició del Festival SONORAS, un cicle de música i ‘performance’ produït pel Centre del Carme que reuneix compositores i creadores que estan a l’avantguarda de l’experimentació sonora i visual, proposant formats inusuals que uneixen el vessant lúdic amb l’estètic i amb la reivindicació.

Artistes com Suzanne Ciani, Nad Spiro, Marta Hammond, Bromo (Paloma Peñarrubia i Azael Ferrer), She Knows (Teresa Tomás i Marcel Dadalto) i Ankward Moments (Mimi Xu i Gillian Maguire) protagonitzen el cartell de la trobada, que es completa amb un DJ set de la coneguda periodista Rosa Pérez, experta en art i música, directora i presentadora del programa Fluido Rosa, de Ràdio Nacional d’Espanya, sobre música i art contemporani.

SONORAS IV també acull la projecció del documental ‘Sisters with Transistors’, dirigit per Lisa Rovner en 2020, que narra la història de les pioneres de la música electrònica.

Festival 10 Sentidos

Les activitats coproduïdes pel Consorci de Museus i el Festival 10 Sentidos també ocuparan el calendari dels amants de la cultura per a la setmana que ve en el CCCC, amb l’espectacle ‘Escape’ el 19 de maig i ‘Breivik’s Statement’ el dissabte 21. Aquest últim mostra a València un treball del director Milo Rau, fundador de l’IIPM (Institut Internacional de l’Assassinat Polític ? International Institute of Political Murder), després del qual tindrà lloc una trobada amb Milo Rau i Sascha Ö. Soydan, director i actriu de l’International Institute of Political Murder, moderada per la periodista Marta Hortelano.

Artistes davant de l’objectiu

La setmana gran dels museus també coincideix amb l’estrena d’un nou episodi de la sèrie ‘Creació sense barreres’, un projecte del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) en el qual el periodista Juan Antonio Gallart entrevista artistes i comissaris de les exposicions organitzades per la institució. El 16 de maig, el canal de YouTube del Consorci de Museus comptarà amb l’entrevista de Juli Capella, comissari de l’exposició ‘Per què soc així?’, sobre el disseny i l’art en l’àmbit més quotidià.

Encara que qualsevol dia és bo per a celebrar l’art, la proposta cultural del Centre del Carme és una oportunitat única per a acostar-nos a formes d’art accessibles, intel·ligibles i enriquidores.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies