ActualidadCulturaEn Valencià

Altea rendeix homenatge a l’artista E. Schlotter en el centenari del seu naixement amb l’exposició “Recordando”

La Casa Toni El Fuster, seu de la Fundació Schlotter, va celebrar divendres passat la inauguració oficial de l’exposició

Altea rendeix homenatge a l’artista E. Schlotter en el centenari del seu naixement amb l’exposició “Recordando amigos/artistas del siglo XX/XXI”, organitzada per la Regidoria de Cultura; l’Ajuntament d’Altea i familiars del pintor alemany. Esta és la segona exposició dins dels actes del centenari de l’artista. La cerimònia va tindre lloc el passat 1 d’abril a la Casa Toni El Fuster. L’homenatge va ser senzill, però emotiu, on es va recordar la vida d’Eberhard Schlotter, establit a Altea des de 1954.

La mostra està composta amb obres de 27 artistes, amics de Schlotter, com Hilga Miller, José Jardiel, Batiste San Rock, Fina Llacer i Luis Frutos. A més, compta amb una col·lecció seleccionada que conserva la família de l’autor i que han volgut compartir-la amb els veïns de la localitat.

Segons va explicar Sibylle Schorlemmer, filla del professor Schlotter, comissaria i presidenta d’honor de la fundació durant la inauguració: “desitge compartir amb els amants de la cultura les obres de 27 artistes amics del meu pare, aquests treballs consten amb una gran creativitat positiva i pensatives amb influències de filòsofs i escriptors mundials que formaven part de la vida dels meus pares”

Els artistes, Teresa Bonastre, Doctora de Belles Arts per la UMH, i Ramón Pérez Carrió, Doctor en Belles Arts per la UPV, van dedicar unes belles paraules al dibuixant alemany. Els professors van qualificar l’exposició de “extensa” i “fascinant” que pretén recordar al gran gravador alemany. Però, sobretot a un gran amic.

Per part seua, Aurora Serrat, regidora de Cultura, va destacar la varietat de tècniques utilitzades en aquestes obres com, per exemple, gravats, dibuixos, olis i aquarel·les. I va afegir que, «aquesta exposició es pot comparar amb una exposició generalista dels principals museus nacionals i internacionals». La regidoria de Cultura ha realitzat un catàleg amb totes les obres de l’exposició perquè els visitants puguen dedicar més temps a la col·lecció. «Recordando» es pot visitar de dimecres a divendres en horari de 10.30 a 13:30h i de 17.00 a 20:00h.

About Author