La cuina de València es presenta a Madrid Fusión amb sabors familiars i un esmorzaret tradicional

1-4-1

La cuina de la ciutat de València revisita la tradició més familiar en el seu pas per la fira de Madrid, on es celebra estos dies la vintena edició del certamen “Madrid Fusion”. La ciutat disposa enguany de dos parades on els cuiners mostraran les seues creacions basades en productes de qualitat i proximitat. El regidor de Turisme, Emiliano García, ha afirmat que “València acudeix a Madrid Fusión a demostrar que és una de les destinacions gastronòmiques més importants i amb major projecció, no només per la seua gastronomia més tradicional i reconeguda internacionalment, sinó també per la innovació i l’avantguarda que caracteritza l’alta cuina valenciana”.

Segons el regidor, “València disposa d’un rebost envejable, l’horta i la mar Mediterrània, que inspiren cuiners i cuineres que ens proveixen de productes de proximitat i temporada. Això ens permet disposar d’una gastronomia autòctona, de qualitat i marca València que estem projectant al món”.

Les propostes de València comencen hui amb l’oferta gastronòmica de María José Martínez de Lienzo, que acaba de guanyar una estrella Michelin gràcies al seu treball amb la mel urbana i el producte sostenible. Així, en el primer dia de fira oferirà el plat “Terrina d’anguila amb carabassa alcalinitzada i arropyaki”.

També hui, el xef Cristian Poblete i el cocteler Pedro Carrillo, del restaurant “Apotheke”, presenten un maridatge entre la tapa “Ostra Perla de València” i el còctel “Bloody Maria”.

En la segona jornada de “Madrid Fusion”, Diego Godia, del restaurant “Vuelve Carolina” elabora el còctel “Mareta”, un glopet de mar Mediterrani elaborat precisament amb aigua marina.

Per la seua banda, Carito Lourenço i Germán Carrizo, del restaurant Fierro, també amb una estrella Michelin, fan una interpretació de la pell de la morena i de la xirivia amb el plat “Pells, cuina amb coherència i creativitat”.

Per acabar la fira, Pablo Margós i Ximo Guerrero, de Pelayo Gastro Trinquet, presenten un tradicional esmorzar amb pa de pataqueta, titaina de Cabanyal, moixama, anxoves i formatge fresc, acompanyat de cacau del collaret i tramussos, i culminat amb un cremadet de café, sucre, llima i rom.

Per últim, Nacho Gómez i Rafael Cuenco, del Restaurant La Sastreria, parlaran sobre la gestió de la inflació des de l’oferta gastronòmica.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies