ActualidadCulturaEn Valencià

Altea habilita l’Arxiu Municipal per a la correcta conservació de documents històrics

L’Ajuntament d’Altea ha finalitzat les reformes en l’Arxiu Històric Municipal, aquestes millores consisteixen en l’adequació dels equips i instal·lació per a garantir l’òptim manteniment dels arxius històrics del poble.

Des de la Regidoria d’Infraestructures, que dirigeix Diego Zaragozí, s’ha fet una actuació en el sistema de climatització (els documents han d’estar en una temperatura ambient entre 16° i 21 °C) en el sistema de purificació de l’aire (humitat relativa entre 45%-55%) en sistemes de sufocació d’incendis, i en equips de seguretat. D’aquesta manera, l’edifici municipal s’adapta a la normativa vigent i assegura les millors condicions per al material emmagatzemat.

En l’Arxiu Històric Municipal es troben actes municipals i documentació acumulada pel Consistori durant dècades (1888 fins a actualitat) i que es consideren d’alt valor patrimonial. Els documents més destacables són les actes dels plens, el padró dels habitants, les llicències d’obres i expedients d’activitats.

L’edifici de va inaugurar en 2010 i té una superfície de 350 metres quadrats; disposa d’un depòsit de 180 metres quadrats amb prestatgeries mòbils, sala de treball, sala de consulta i sala de recepció de documents. Actualment la documentació custodiada ocupa 1. 645 metres lineals de prestatgeries. Se situa al carrer La Vila Joiosa S/N en la plaça Ventura Martí.

El regidor d’Infraestructures, Diego Zaragozí, recorda que l’Arxiu Municipal a part de tindre un servei intern per a l’Ajuntament, també està obert per a la població i per a qualsevol usuari que vaig desitjar consultar dades de l’arxiu.

About Author