ActualidadEl Turista AccesibleEn Valencià

L’Ajuntament de València potenciarà l’ús de mascaretes inclusives per a l’atenció a la ciutadania amb diversitat funcional auditiva

L’ús de mascaretes inclusives, que faciliten la comunicació amb la ciutadania amb diversitat funcional auditiva, es potenciarà en els pròxims dies entre el funcionariat de l’Ajuntament de València. L’objectiu, segons ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, és generalitzar l’ús d’estes mascaretes quan s’atenga a veïns o veïnes a qui els puga ajudar llegir els llavis del funcionari o la funcionària que els estiga atenent.

Les mascaretes inclusives són transparents i estan degudament certificades. Són d’ús individual, per la qual cosa s’entregaran en els centres de treball per al seu ús sempre per la mateixa persona i exclusivament s’utilitzaran quan qui sol·licite atenció necessite la lectura de llavis per a la correcta comprensió de la conversa. Una vegada utilitzada la màscara es guardarà per al seu posterior ús, quan calga, per la mateixa persona. Cada màscara té un temps d’ús de sis hores per la qual cosa es pot utilitzar en repetides ocasions, sempre per la mateixa persona.

Notario ha recordat el compromís assumit pel govern municipal per estudiar la viabilitat de repartir les mascaretes transparents entre el personal de l’Ajuntament de València que té entre les seues funcions l’atenció ciutadana, una vegada estigueren homologades i es tingueren totes les garanties que el model de màscara complira les normatives de seguretat sanitària i contant amb l’opinió i les directrius del personal tècnic de Salut Laboral i Benestar Social. En este sentit, ha explicat que “una vegada comprovat que complixen tots eixos requisits, potenciem la seua utilització en els servicis que fan atenció al públic principalment i també en tots aquells servicis o unitats que necessiten reunir-se amb entitats o persones amb diversitat funcional auditiva, com ara els propis grups polítics municipals”.

“L’estandardització de l’ús d’esta mascareta quan s’haja d’atendre una persona amb discapacitat auditiva millorarà l’atenció que rebran estos ciutadans i ciutadanes i els permetrà  gaudir de la ciutat i dels servicis públics amb autonomia i igualtat”, ha afirmat la regidora. “Fer de l’Ajuntament de València un espai inclusiu, convertir-lo en un referent de la integració social i laboral de les persones amb diferents capacitats és una aposta clara d’este equip de govern  perquè som conscients que les institucions tenim la responsabilitat de treballar per tombar totes les barreres que impedixen la integració efectiva de totes les persones i són moltes les accions que en este sentit hem anat implementant al llarg d’estos anys i que continuarem ampliant i reforçant”, ha afegit.

Més de tres milions d’elements de protecció

Notario també ha fet balanç de la gestió dels elements de protecció distribuïts per l’Ajuntament de València al personal municipal des que començarà la pandèmia. En total, segons ha detallat, se n’han repartit més de tres milions, majoritàriament mascaretes.

“La seguretat i la salut de tot el personal municipal ha sigut una prioritat i alhora ens ha permés mantindre uns servicis de qualitat per a la ciutadania”, ha afirmat. Per fer-ho possible, ha concretat que s’han distribuït en tot este temps 952.180 mascaretes quirúrgiques i 676.590 mascaretes FFP2, altres 225.080 de reutilitzables, 1.136.964 guanys, 3.158 monos, 32.064 dispensadors de gel i 522 marraixes de gel.

About Author