ActualidadEn ValenciàMarina Baixa

Altea posà en marxa la campanya “els animals no són un joguet”

La Campanya de Nadal d’Altea també va posar en marxa la de sensibilització i informació, “Els animals no són un joguet”, l’objecte de la qual és l’adopció responsable d’animals domèstics i mascotes. Com ha explicat el mateix edil, “els animals són éssers amb sentiments que requereixen unes cures i tenen unes necessitats que cal cobrir i no abandonar”.

“En estes dates nadalenques, en què es regalen animals, cal tenir sempre present que els animals, senten i pateixen exactament igual que nosaltres, que cal cuidar-los i alimentar-los correctament, garantir-los un estat de benestar a la nostra societat i generar-los una vida plena de respecte”, explicà León Gascón.

El responsable municipal de Benestar Animal ha presentat la iniciativa acompanyat per Marijke Viezee representant de l’associació Gatos Felices i Mariola Terrer, de Somos Gos. Entitats col·laboradores amb l’Ajuntament d’Altea, com també ho són l’associació Bigatos i la Protectora Animals i plantes Marina Baixa.

En el transcurs de la compareixença es va reiterar la conveniència d’adoptar davant de la compra. Una adopció que ha de ser responsable i que implica certs compromisos, com ara la de l’alimentació sense dèficit o absències de menjar i aigua; tenir l’animal en un espai adequat a la climatologia; procurar el benestar sanitari amb vacunacions i tractaments de malalties; permetre la llibertat de mobilitat i exercici físic; així com evitar qualsevol patiment d’estrès, pors o ansietats.

El responsable municipal de Benestar Animal donà a conèixer xifres preocupants sobre l’abandó de gossos i gats a Espanya durant el 2020, que van assolir els 286.000 exemplars. A Altea, este 2021, es recolliren més de 100 mascotes abandonades o extraviades.

D’altra banda,l’Ajuntament va signar un conveni amb les associacions esmentades per a l’aplicació del Mètode CER. El cost ha sigut més de 13.000€ en esta campanya.

A més a més l’Ajuntament destinarà el 2022 a estes entitats, 38.400€, dels quals 12.000€ municipals es dedicaran al control de colònies i esterilització d’animals, ben aviat s’habilitarà un auxiliar a esta àrea municipal que naixia a començaments d’any.

About Author