ActualidadEn ValenciàMediterraneum

València restaura la porta de les Torres de Serrans

l’Ajuntament restaura la porta de les Torres de Serrans

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha comprovat hui el resultat final dels treballs de rehabilitació de la porta de les Torres de Serrans, que des de l’any 1980 no afrontava una restauració d’estes característiques. Segons ha explicat la regidora, “la fusta ha necessitat molta nutrició perquè estava completament seca, el que ha implicat utilitzar una bona dosi de pots de vernís i tractament per a fusteria”.

Així mateix, Glòria Tello ha dit que “la porta presentava un estat de conservació deficient, pel manteniment limitat que havia tingut al llarg del temps, pels actes vandàlics de la que havia estat l’objecte (en particular graffitis, robatori de claus o ruptures de peces de fusta), per les afeccions degudes a l’incendi sofert el dia 9 de febrer, i per haver-hi estat sotmesa a freqüents projeccions d’aigua a pressió que havien mantingut la fusta en un estat de constant humitat”.

La intervenció ha tingut un cost de 24.403 euros, s’ha dut a terme durant un període de dos mesos i ha seguit uns criteris per no canviar els seus pigments i no comprometre actuacions futures. És a dir, que els treballs s’han realitzat sobre la totalitat de la superfície de fusta però evitant els empelts, substitucions o recomposicions que no eren absolutament necessàries per a la conservació, mantenint l’aspecte actual com a línia directriu de la intervenció.

A més, per a dur a terme la intervenció, la porta de Serrans s’ha tancat durant alguns moments, aspecte molt rar, perquè sempre estan obertes i feia aproximadament 20 anys que no es movien. La regidora Glòria Tello ha titllat “d’excel·lent” restauració d’Anna Boix i Inés Ayala.

Estos treballs s’emmarquen en el pla de recuperació del patrimoni que impulsa regidoria, sota el que s’ha intervingut ja en un nombrós conjunt patrimonial de la ciutat, i se suma a les campanyes de conscienciació de “Respecta València” per posar en valor diferents elements arquitectònics de València i per fer vore a la ciutadania la importància de cuidar-los i respectar-los.

Els treballs de restauració han trobat restes de metralla que seran analitzats per determinar si pertanyen a la guerra napoleònica o si és més actual i pertanyen a la guerra civil espanyola. També s’ha trobat un niu i una pilota de trinquet.

About Author