ActualidadEn ValenciàMediterraneum

La Generalitat Valenciana participarà en el procés de restauració de la Seu Col·legiata de Gandia

· Ximo Puig: «Tenim l’obligació d’ajudar a la conservació de patrimoni de tots els valencians»
· José Manuel Prieto: «El compromís de la Generalitat es tradueix en més de 28 milions d’euros d’inversions a la nostra ciutat durant el pròxim any»

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; juntament amb l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha visitat aquest matí la Seu Col·legiata amb l’Abat, Ángel Saneugenio; membres de la corporació municipal i la Fundació de la Seu, on ha conegut de primera mà les necessitats de l’edifici. Després de la visita, Puig ha manifestat la intenció de la Generalitat de participar juntament amb l’Ajuntament de Gandia, la Diputació de València i la Fundació als treballs de restauració del campanar de la seu.


Cal destacar que l’estimació dels tècnics situa el cost de la intervenció en 1.000.0000 d’euros i que ara totes tres institucions (Ajutament, Diputació i Generalitat) treballaran dins del si del Patronat per fer realitat l’actuació.

Ximo Puig ha afirmat després de la visita que la Generalitat donarà suport a «una operació social i cívica que permetrà restaurar el campanar de la Seu» sobre el que ha afirmat que «és més que un element patrimonial, és un símbol de la ciutat. Tenim l’obligació d’ajudar a la conservació de patrimoni de tots els valencians».

About Author