ActualidadEn ValenciàMediterraneum

L’ONU publica els documents de treball que lidera Smart City València per a guiar la transformació digital de les ciutats en el món

La Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), agència especialitzada de les Nacions Unides (ONU) per a les tecnologies de la informació i la comunicació, ha anunciat la publicació de dos documents liderats per l’Oficina Smart City València en el marc de la plataforma Units per Ciutats Intel·ligents i Sostenibles (United for Smart Sustainable Cities – U4SSC), que agrupa 16 agències de l’ONU. Esta iniciativa pretén “que les ciutats siguen inclusives, segures, resilients i sostenibles” i aconseguisquen l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 11.

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha explicat que el primer d’estos documents és el relatiu a “Solucions digitals per a la gestió integrada de la ciutat” i proporciona una perspectiva global sobre com les plataformes de ciutat faciliten un control més eficient i eficaç de la infraestructura i els servicis públics, milloren l’eficiència econòmica permetent el desenvolupament ràpid de servicis nous i impulsen la transformació digital global de les àrees urbanes.

El segon document consistix en un compendi que subratlla els resultats de l’enquesta a les ciutats que han col·laborat descrivint la seua experiència de transformació a través de l’ús de plataformes de la ciutat.

Fuset s’ha mostrat “orgullós que el treball de Smart City València transcendisca la pròpia ciutat i siga útil per a guiar a moltes altres ciutats del món per a aprofitar la transformació digital per a guanyar en desenvolupament sostenible”. L’edil ha recordat que l’Ajuntament de València porta des de l’any 2015 treballant en el procés de normalització i formulació estratègica encapçalant el desenvolupament de la norma UNE 178201 «Ciutats Intel·ligents: Definició, Atributs i Requisits» publicada en 2016 per l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) i contribuint en el desenvolupament de la norma de la Unió Internacional de Telecomunicacions ITU-T I.4200 “Requisits per a la interoperabilitat de les plataformes de ciutats intel·ligents”.

L’Oficina de Ciutat Intel·ligent de València col·labora estretament amb la ITU en la definició de criteris i mecanismes d’autoavaluació que utilitzen indicadors clau de rendiment (KPI) per a quantificar la contribució de les TIC a aconseguir ciutats més intel·ligents i sostenibles, destacant la contribució a la norma ITU-T I.4903/ L.1603 “Indicadors fonamentals de rendiment relacionats amb les ciutats intel·ligents i sostenibles per a avaluar l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible”. La pròpia ciutat de València és una de les tres primeres ciutats del món a aconseguir esta certificació i l’ISO.

Estes noves publicacions del grup de treball liderat per Smart City València estableixen un marc de referència per a ajudar a les ciutats en la seua transformació digital i a disposar d’eines que els permeta avançar en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

About Author