ActualidadEn ValenciàMarina Baixa

Les platges d´Altea dotades amb el segell de qualitat ISO 9001 i ISO 14001

L’Ajuntament d’Altea, concretament el departament d’Infraestructures i Obres, ha rebut el Certificat del Sistema de Gestió de la Qualitat ISO 9001 i el Certificat del Sistema de Gestió Ambiental 14001 per a totes les platges d’Altea, des de Cap Blanc fins al Mascarat. Així ho ha informat l´edil d´àrea, Diego Zaragozí.

Com recorda el responsable municipal d’Infraestructures, estos certificats ISO 9001:2015, que avalua el sistema de qualitat a les platges, i el certificat 14001:2015, que valora la Gestió mediambiental, són concedits ininterrompudament a les platges d’Altea, des del 2006.

Concretament, les platges d’Altea certificades són la de Cap Blanc; Platja de la Roda; Platja de Cap Negret, Cala del Soio; Platja de l’Olla; La Solsida; Platja del Mascarat i Platja de L’Espigó.

Este certificat acredita que l’Ajuntament d’Altea realitza una planificació dels objectius que pretén complir en temes de qualitat i medi ambient a platges; una prevenció dels possibles riscos; un posterior autodiagnòstic i control de les deficiències detectades, que conclouen en la sèrie d’objectius exactes a complir i, finalment, se’n reflecteix el compliment, conduint a nous objectius per al posterior any i replanificació dels mateixos”; ha explicat Diego Zaragozí.

“Entre les actuacions que el departament de Platges du a terme per aconseguir estes acreditacions hi ha la gestió dels residus, tant a nivell concessionaris a platges, com municipal; eficiència energètica; control dels objectius anteriorment assenyalats en qualitat i en medi ambient a nivell municipal i de tots els concessionaris de platges i gestió del manteniment de tots els recursos destinats a platges”, ha detallat Zaragozí, que ha indicat que en serveis de platges estan englobadesxiringuitos, quioscos, hamaques, patinets, socorrisme, plataformes aquàtiques, neteja fosses sèptiques, neteja platges, anivellat platges i gestió de residus, entre altres.

Amb l’objectiu d’aconseguir cada any uns objectius millorats en qualitat i sistema mediambiental a les platges, s’ha creat un Comitè Gestor format per membres tècnics especialitzats en platges, juristes i polítics, que s’impliquen en la presa de decisions sobre els paràmetres que es decideix perseguir i complir.

«A més, cada any es porta a terme un simulacre de possibles incidències a platges, que avalua el temps de resposta de cadascun dels serveis implicats en cas d’emergència», ha postil·lat el regidor.

«Tots estos  elements exposats són els que AENOR avalua i certifica el seu compliment anual per part del Consistori» ha conclòs Diego Zaragozí.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies