ActualidadDeportesEn Valencià

La pilota valenciana torna a celebrar el Dia de la Dona amb tallers i partides de categoria femenina

Després de més d’un any d’aturada, la Federació de Pilota Valenciana, en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal (FDM), torna a organitzar el Dia de la Dona en la Pilota ‘Va de dona’, un esdeveniment que es durà a terme entre el 15 i el 17 d’octubre a València i Borbotó.

Hui, 13 d’octubre, la Fundació Esportiva Municipal de l’Ajuntament de València ha acollit l’acte de presentació del ‘Va de dona’, que ha comptat amb la presència de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de València i presidenta de la Fundació Esportiva Municipal, Pilar Bernabé, i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán

Bernabé s’ha mostrat satisfeta pel treball conjunt de la regidoria d’Esports i la Federació de Pilota Valenciana i ha explicat que “en l’última edició ja parlàvem que teníem 500 jugadores, entre escoles esportives i federades, i ara ja podem dir que en són 700”, i ha destacat que “és prioritari dotar d’espais a la pilota valenciana i treballar amb les Escoles Esportives per a garantir el futur de la pilota i de les dones en este esport”.

Visibilitzar la pilota valenciana femenina

El Dia de la Dona en la Pilota pretén reivindicar el paper de les dones dins de l’esport autòcton i promoure la pràctica de la pilota entre les dones i les xiquetes. Per això, amb l’objectiu de donar visibilitat a les esportistes, al llarg del pròxim cap de setmana es duran a terme diverses partides en categoria femenina.

Els actes començaran el divendres 15 d’octubre amb l’Autonòmic de One Wall femení Nivell A. La cita serà a les 18.00 h en Borbotó, lloc que també acollirà, un dia més tard, les partides de One Wall dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana (JECV) en individual femení cadet i juvenil.

No obstant això, el plat fort de la celebració arribarà el diumenge 17 amb activitats des de les 9.00 hores fins a les 14.00 hores. La plaça Manises, el carrer Cavallers i els adjacents acolliran la Gran Festa Va de Dona.

Al llarg del matí es realitzaran tallers d’artesans i es jugaran partides mixtes de galotxetes i raspall. Igualment, es podrà gaudir de les exhibicions de raspall amb les millors jugadores d’elit, escoles i clubs. Finalment, cap al migdia, s’atorgaran els Premis Anuals Va de dona.

About Author