ActualidadEconomíaEn Valencià

L’Ivace concedeix ajudes als plans de seguiment del Programa Tutories d’Internacionalització i per a l’adquisició de vehicles elèctrics

L’Ivace concedeix més de 2 milions d’euros en ajudes als plans de seguiment del Programa Tutories d’Internacionalització

L’Ivace concedirà ajudes de 7.000 euros per a l’adquisició de vehicles elèctrics i de 5.000 euros per als híbrids endollables

L’Ivace ha concedit ajudes per valor de 2,01 milions d’euros a 76 empreses valencianes per al desenvolupament de plans de seguiment del Programa de Tutories d’Internacionalització.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que amb aquesta ordre d’ajudes «es dóna suport a la posada en marxa, desenvolupament, execució i seguiment dels plans de tutories d’internacionalització en el marc del programa Xec Tutories», un programa de consultoria estratègica que permet a l’empresa iniciar la seua exportació o revisar i millorar la seua estratègia en l’exterior.

«Amb aquesta ordre d’ajudes ampliem el nostre suport i subvencionem el 50% del cost del pla d’internacionalització a les empreses que han format part del programa de Xec Tutories durant els anys 2017, 2018, 2019 i 2020», ha indicat.

«A més -ha destacat María Dolores Parra- s’ha fet un esforç per agilitar la concessió de la present convocatòria perquè les empreses tinguen la certesa del suport i puguen executar les accions previstes amb la seguretat de comptar amb ajudes de fins al 50% del cost del pla».

Aquesta línia d’ajudes compta amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en un percentatge del 50%, a través del Programa Operatiu Feder de la Comunitat Valenciana 2014-2020. En estar en la seua fase final d’execució aquesta ordre d’ajudes és susceptible de ser finançada a través del següent període 2021-2027.

Un total de 82 empreses han sol·licitat aquestes ajudes de manera telemàtica, amb la concessió a un total de 76 projectes.

Costos subvencionables

Es consideren costos subvencionables per aquesta ordre d’ajudes aquells que resulten necessaris per a la posada en marxa, desenvolupament, execució i seguiment dels plans de tutories aprovats per l’Ivace en els exercicis 2017 a 2020 l’import total dels quals no supere el límit de 100.000 euros.

Així, estan incloses despeses de consultoria necessaris per al seguiment i execució del pla, despeses de desplaçament i allotjament en mercats exteriors necessaris per a abordar l’execució del pla, creació de web dirigida a l’entorn internacional o adaptació d’aquesta, així com les despeses de material promocional, catàlegs, fullets i cartelleria diversa.

També s’inclou la publicitat en mitjans estrangers, portals o directoris en línia i mercats electrònics internacionals així com comunicació en línia i off-line relacionada amb el desenvolupament de campanyes de comunicació internacionals resultants del pla treballat en la tutoria.

Així mateix es donen suport a les despeses de contractació d’una persona amb especialització vinculada a l’àmbit de la tutoria realitzada. Per a les empreses d’indústries creatives i culturals s’admetran també les despeses d’un o una professional o d’empresa externa contractada a aquest efecte.

A tot això s’uneixen les despeses vinculades a accions de promoció en l’exterior necessàries per a l’execució del pla resultant de la tutoria realitzada, així com les despeses vinculades a accions de promoció internacional necessàries per a l’execució del pla resultant de la tutoria realitzada que se celebren en mercats exteriors.

Així mateix es considera elegible la participació en certàmens internacionals celebrats en l’estat espanyol i fora d’ell. Així com la compra de plecs i traducció de documents, i despeses directament relacionades amb la contractació pública exterior, el registre de marca en països fora de la Unió Europea.

En el cas del Regne Unit, s’inclouen despeses de consultoria o de formació relatius a nous controls, tramitació duanera o accessos limitats que puguen variar els seus processos de fabricació i de logística.

L’Ivace concedirà ajudes de 7.000 euros per a l’adquisició de vehicles elèctrics i de 5.000 euros per als híbrids endollables

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, atorgarà ajudes econòmiques de 7.000 euros per a particulars, personal treballador autònom i entitats que adquirisquen vehicles elèctrics purs i de 5.000 euros per als híbrids endollables.

L’Ivace ha publicat aquest dilluns en el DOGV la convocatòria del programa Moves III del Ministeri de Transició Ecològica, que en la Comunitat Valenciana durà a terme l’Ivace i l’objectiu del qual és incentivar la compra de vehicles elèctrics per a disminuir les emissions de gasos contaminants i millorar la qualitat de l’aire.

Segons ha explicat de la directora general de l’Ivace, Júlia Company, el sector transporte «és el de major consum energètic de la Comunitat Valenciana i pràcticament la totalitat d’aquest consum prové del petroli, per la qual cosa és fonamental dur a terme polítiques actives per a fomentar un tipus de mobilitat més sostenible».

Així, Ivace Energia subvencionarà l’adquisició directa o per mitjà d’operacions de finançament per lísing financer o arrendament per rènting (també anomenat lísing operatiu) de vehicles nous d’energies alternatives.

Per a accedir a les ajudes, han de posar-se en contacte amb algun dels concessionaris o punts de venda adherits al programa; aquests seran els qui tramitaran telemàticament les ajudes.

Per a Company, el foment de la mobilitat urbana sostenible «passa per donar prioritat a les maneres de transport més nets i eficients i és indispensable impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics».

Al seu judici, aquest tipus de vehicles «encara tenen dificultats per a imposar-se en el mercat respecte als vehicles de tecnologies convencionals i és necessari incorporar ajudes que animen a l’adquisició d’aquesta mena de vehicles».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les quanties varien en funció de la mena de vehicle, del sol·licitant (particulars autònoms i entitats, pimes o gran empresa) i de si existeix o no aferrallament d’un vehicle antic. Per als particulars, en cas de no aferrar un vehicle, les ajudes per a la compra d’un vehicle elèctric pur ascendiran fins als 4.500 euros i 2.500 per als endollables.

En el cas de les motocicletes elèctriques, l’incentiu pot arribar als 1.300 euros amb aferrallament i de 1.100 euros sense manar al desballestament un vehicle.

El preu del vehicle elèctric no podrà excedir els 45.000 euros, a excepció dels models elèctrics de huit o nou places, els quals podran aconseguir els 53.000 euros. En el cas de les motos elèctriques, el seu preu no podrà sobrepassar els 10.000 euros.

Així mateix, la compra de furgonetes elèctriques per part dels professionals autònoms, se subvencionarà amb fins a 9.000 euros en cas que l’usuari aferralle el seu vell vehicle i amb fins a 7.000 en cas que no ho faça.

A més, el programa Moves III proporciona ajudes d’un 10% addicional a actuacions en municipis de menys de 5.000 habitants tant per a la instal·lació d’infraestructures de recàrrega en aquests territoris com per a la compra de vehicles per part de persones que estiguen empadronades en ells. També dota amb un 10% extra l’ajuda que reben les persones amb mobilitat reduïda.

Pressupost i terminis

Les ajudes per a l’adquisició de vehicles elèctrics, compten amb un pressupost fins a 2023 de 30 milions d’euros i contribuiran a avançar en la diversificació de les fonts energètiques en el transport, amb la consegüent reducció de la dependència dels productes petrolífers. Per a la instal·lació de punts de recàrrega elèctrics, està prevista la publicació de la convocatòria per als pròxims dies i comptarà amb un pressupost de 10,5 milions d’euros.

Per a les adquisicions de vehicles elèctrics i punts de recàrrega de vehicles elèctrics per persones físiques, autònoms, comunitats de propietaris i entitats públiques sempre que no exercisquen activitats econòmiques per les quals oferisquen béns i/o serveis en el mercat, es podran subvencionar les compres realitzades amb posterioritat al 9 d’abril de 2021.

El termini de concessionaris per a adherir-se al Moves III s’iniciarà el dia 22 de juliol i les sol·licituds podran tramitar-se a partir del 29 de juliol, una vegada finalitzat el Moves II. La convocatòria del Moves III estarà oberta fins al 31 de desembre de 2023.

About Author