ActualidadEd. LocalesEn Valencià

Salou possa en marxa la web app que controla l’aforament de les platges i cales com a mesura de seguretat covid-19

Salou recomana consultar la web app que controla l’aforament de les platges i cales com a mesura de seguretat COVID-19. A través d’aquesta eina, és possible el control d’aforament de les platges que es va posar en marxa, per primer cop, l’estiu de l’any passat.

L’alcalde Pere Granados demana ‘prudència i responsabilitat’ a l’hora de gaudir dels banys de sol i de mar, i que es respecti la distància social i la resta de mesures per evitar contagis.

Si el nombre de persones és acceptable, el color de la platja és verd; si es troba en el llindar de la capacitat, és taronja; i si no s’hi pot accedir, vermell, recomanant, per tant, desplaçar-se a un altre tram de la platja o a una altra platja o cala de la destinació

Aquest sistema innovador permet controlar si les persones respecten la distància social i també registrar els índex d’ocupació per tal de mantenir unes mesures de seguretat òptimes, com a protecció davant de la COVID-19.

La informació es pot veure aquí: https://platges.salou.cat, on es reflecteixen les dades, en temps real. En cas que el nombre de persones sigui acceptable, el color de la platja al mapa és verd; si es troba en el llindar de la capacitat, és taronja; i si no s’hi pot accedir, és vermell, recomanant, per tant, desplaçar-se a un altre tram de la platja o a una altra platja o cala de la destinació.

Les dades que es recullen corresponen als 22 sensors instal·lats a les diferents platges i cales de Salou:

– Platja de Llevant: 7

– Platja de Ponent: 8

– Platja dels Capellans: 1

– Cala Llenguadets: 1

– Platja Llarga: 2

– Cala Font: 1

– Cala Vinya: 1

– Cala Crancs: 1

El sistema, que es basa en una tecnologia avançada no intrusiva a la intimitat, va rebre l’any passat un guardó de la Asociación Multisectorial de Empresas de Tecnologías de la Información, Comunicaciones y Electrónica (AMETIC), que va reconèixer l’Ajuntament de Salou amb el premi Digital Tourist 2020.

L’alcalde Pere Granados demana prudència i responsabilitat a l’hora de gaudir dels banys de sol i de mar i que es respecti la distància social i la resta de recomanacions sanitàries per evitar qualsevol tipus de contagi. En aquest sentit, Granados també ha apel·lat a la responsabilitat personal i col·lectiva.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Noves Tecnologies i Platges: Concessions i Autoritzacions, Jesús Barragán, ha assenyalat que “la incorporació d’aquest sistema de control d’aforament, des de l’any passat, és, també, un exemple del treball que realitzem en la línia de la digitalització i l’aplicació de les noves tecnologies en la gestió del municipi, amb l’objectiu de convertir Salou en una Destinació Turística Intel·ligent (DTI)”.

Així mateix, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha recordat que “en cas que l’aforament d’un sector o platja superi el llindar de capacitat, tant la Policia Local com el servei de salvament i socorrisme actuarà informant amb sistemes de megafonia i presencialment, per tal que les persones es puguin dirigir a altres sectors amb una capacitat més baixa”; i ha remarcat “la importància de seguir les indicacions, sempre”.

About Author