ActualidadEn ValenciàMediterraneum

València arranca la temporada 2021 amb platges segures i sense fum

Comença la temporada 2021 de Platges de València, que es prolongarà fins al pròxim 15 de setembre. El regidor delegat de Platges, Giuseppe Grezzi, ha presentat el dispositiu especial que inclou novetats de servici, i que mantindrà pautes per a la prevenció i contenció de contagis de covid-19. La temporada comença hui, 1 de juny, i s’estendrà fins al 15 de setembre en totes les platges de la ciutat, a excepció de la Devesa, que serà de l’1 de juliol al 31 d’agost.

Tal com ha explicat l’edil, “presentem l’operatiu de platges 2021, que es durà a terme mitjançant un contracte amb Creu Roja, i que inclou diverses novetats”. Grezzi ha obert la campanya, acompanyat per la presidenta local de Creu Roja en València, Nieves Dios, y la directora de Socors i Emergències de l’ONG, Macarena Lozano. L’horari de l’operatiu, que ha sigut ampliat serà, de 09.00 a 20.00 hores a les platges del nord, és a dir, mitja hora més de matí i una hora més de vesprada. Mentre que a les platges del sud, l’horari serà de 10.30 a 19.00 hores (mitja hora més de matí i una hora més de vesprada) .El regidor Grezzi ha subratllat que tot l’operatiu “està ja preparat per tal de donar el millor servici en estes platges l’any de la recuperació”.

El regidor de Platges, Qualitat Acústica i de l’Aire, Giuseppe Grezzi, acompanyat de Nieves Dios, presidenta de Creu Roja de la València Ciutat i altres membres, presenta en roda de premsa l’inici del servici de la temporada de platges. Posta Sanitària Nº 3 del Cabanyal

A més, en termes generals s’amplia la campanya d’estiu, que anteriorment acabava el 8 de setembre, i que conclourà el 15 de setembre. I també hi ha novetats respecte al bany accessible, que s’amplia a les platges del nord i s’oferirà del 15 de juny a l’1 de juliol i de l’1 de setembre al 15 de setembre; mentre que a les platges del sud, el Punt accessible de Pinedo funcionarà de 11.00 a 19.00 hores de l’1 de juliol al 31 d’agost. A més, l’operatiu s’amplia també les platges del Recatí i el Perellonet i funcionarà durant tot el mes de junys i els primers quinze dies de setembre (abans només era juliol i agost). Una altra de les novetats de la campanya d’enguany és la inclusió en la iniciativa ‘Platges sense fum’ de les platges Arbre del Gos, Devesa, El Saler i la Garrofera.

RESCAT PER CONTROL REMOT I APLICACIÓ ‘SAFE BEACH APP’

Entre les novetats més cridaneres que presenta la campanya d’assistència d’enguany destaca la incorporació al servici de salvament d’una taula de socors de maneig per control remot, que pot traslladar Els socorristes fins a la víctima amb menor despesa d’energia i menys cansament, i és capaç també de traure de l’aigua a les dos persones: socorrista i víctima, la qual cosa millorarà l’eficàcia del servici.

Una altra de les novetats destacables és la implementació d’una aplicació mòbil, la Safe Beach App, una eina d’ajuda en la gestió del servici de salvament, que inclou abundant informació per a les persones usuàries sobre l’estat de les platges. L’aplicació registrarà diàriament el color de les banderes, l’estat de la mar, la temperatura de l’aigua, o la presència de meduses, entre altres aspectes.

Macarena Lozano ha destacat també altres novetats, com la incorporació de cotxes elèctrics en l’operatiu d’assistència (les platges del Perellonet i de la Devesa), “la qual cosa suposa una aposta decidida per les energies renovables i la reducció de l’empremta de carboni”, tal com ha subratllat. A més, la campanya d’enguany suma una altra novetat, en este cas del bany accessible: en el punt situat a la platja del Cabanyal, s’oferiran els servicis d’un monitor de pilates adaptat per a les persones usuàries, tres dies a la setmana.

En total, l’operatiu de Creu Roja compta amb 168 persones, que prestaran servici en les diferents postes localitzades en els prop de 24 quilòmetres de platja urbana que van des de la Malva-rosa fins al Perellonet. Atés que la situació de pandèmia continua exigint esforços de control dels contagis, es mantenen accions de reforç, com els accessos separats d’entrada i eixida, el manteniment de la distància social, i l’assistència d’un equip d’informadors, integrat per 70 persones, que començarà a treballar a partir de la primera quinzena de juny El contracte amb Creu Roja per a la prestació del servici té un cost de 3.020.782,74 euros, i un període de dos anys, ampliable a tres més.

València suma quatre platges del sud a la campanya “Platges sense fums”

Les platges de La Devesa, la Garrofera, El Saler i l’Arbre del gos, que sumen un total de 12,1 quilòmetres de platja natural al terme municipal de València, s’han adherit a la campanya de conscienciació “Platges sense fum”. Amb esta iniciativa, impulsada per la Conselleria de Sanitat, estos espais dels Poblats del Sud es converteixen en zones saludables, acotades per preservar a la població dels efectes nocius del fum del tabac i de les seues restes.

El regidor de Platges, de Qualitat Acústica i de l’Aire, Giuseppe Grezzi, acompanyat del regidor de Salut i Consum, Emiliano García, han presentat esta campanya junt amb la secretària autonòmica de Salut Pública i Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, i la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón.

Durant esta presentació, que s’ha celebrat a la platja de l’Arbre del gos, situada entre la platja de Pinedo i la del Saler, el regidor Giuseppe Grezzi ha destacat que es tracta d’una proposta educativa que l’Ajuntament la impulsarà a estes platges de València, sense prohibicions ni sancions”.

Entre els objectius d’esta campanya, el regidor ha destacat “el de promoure i ajudar a les persones perquè respecte al medi ambiente i perquè gaudisquen d’una vida sense tabac”. “També s’anima a la gent per participar en l’hora de prendre decisions saludables, així com en la tasca de  desnormalització del consum de tabac en la societat”, ha afegit.

Per participar en esta iniciativa cal delimitar i definir la zona geogràfica concreta, identificar-la i senyalitzar-la amb un cartell i papereres i cendrers als accessos a la zona. Així mateix, es designaran persones informadores formades per garantir el compliment amistós de l’acord. I s’informarà a través dels mitjans de comunicació, de l’existència de les zones “lliures de tabac”.

About Author