ActualidadCulturaEn Valencià

Turisme de Barcelona promociona Sant Jordi i la literatura catalana

Amb l’objectiu de donar a conèixer la vitalitat literària de la destinació, Turisme de Barcelona ha viatjat a la Fira del Llibre de Buenos Aires i ha engegat una campanya de promoció de Sant Jordi com el dia del llibre i les roses a Catalunya. Així, juntament amb l’Agència Catalana de Turisme, va presentar a Buenos Aires una nova proposta cultural que permet descobrir la destinació Barcelona, comarques i Catalunya, a través de l’obra dels grans escriptors i un total de quinze recorreguts per una selecció dels escenaris d’obres emblemàtiques.

Barcelona no només és la capital editorial en dues llengües (castellà i català) sinó que el seu patrimoni literari és dels més rics i diversos i, en reconeixement a aquesta tradició, des de 2015 forma part de la Xarxa de Ciutats Creatives Unesco en qualitat de Ciutat de la Literatura. Amb aquesta proposta, el visitant podrà recórrer la ciutat seguint els escenaris d’alguns llibres i autors de referència mundial i així conèixer la importància de la indústria editorial.

L’objectiu és apropar el valor cultural de la destinació mitjançant el llegat dels escriptors i de la tradició editorial. El paquet inclou vuit rutes de la ciutat de Barcelona, quatre de la província i tres de Catalunya. De Barcelona, la selecció de rutes són: La Ruta del Quixot amb el Portal de Mar com escenari central; Gabriel García Márquez i Mario Vargas Llosa que es van fer universals quan van residir durant un temps a Barcelona; Carlos Ruiz Zafón amb L’Ombra del vent; l’obra de Manuel Vázquez Montalbán amb Pepe Carvalho com a protagonista amb despatx a Nou de la Rambla (abans Conde del Asalto); La Catedral del Mar, d’Ildefonso Falcones, i Joan Brossa amb la ruta dels poemes.

Turisme de Barcelona va encarregar a l’il·lustrador gràfic Magoz el disseny de la imatge de Sant Jordi 2019. Amb el seu treball es va donar el tret de sortida a una nova acció que vol afavorir el talent creatiu novell, amb una sèrie d’il·lustracions realitzades per artistes gràfics d’arreu del món, que cada any interpretaran aquesta celebració amb una imatge, que serà utilitzada per Turisme de Barcelona per felicitar la Diada de Sant Jordi.

About Author