L’IVC i l’AVAV anuncien els nominats als Premis de l’Audiovisual Valencià 2020

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport organitza la tercera edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià mitjançant l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. La guionista María Mínguez i l’actor i director Carles Alberola han anunciat les nominacions a les 22 categories d’aquests guardons autonòmics.

A l’acte han assistit la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit; el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos; el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno; i el president de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Pep Llopis. Els han acompanyat els regidors de l’Ajuntament de València Mayte Ibáñez i Emiliano García.

Cal recordar que els guardons es lliuraran en una cerimònia el pròxim 21 de novembre a les Arts.

Les nominacions s’han decidit pels acadèmics de l’AVAV entre 465 candidatures repartides entre les 22 categories. El premi d’honor que atorga Cultura de la Generalitat s’anunciarà durant les pròximes setmanes abans de la cerimònia de lliurament dels guardons.

Opten a millor llargmetratge les pel·lícules següents: ‘La mort de Guillem’, de Lastor Media / Som Batabat / Suicafilms / Televisió de Catalunya / À Punt Mèdia; ‘La boda de Rosa’, de Turanga Films SL / Tandem Films / Setembro Cine / La boda de Rosa la película AIE / Halley Productions; i ‘Coses a fer abans de morir’, de The Fly Hunter SL / Fosca Films.

En la categoria de millor llargmetratge documental els títols nominats són: ‘The Mistery of the Pink Flamingo’, de Los hermanos Polo / Japonica Films; ‘Lobster Soup’, de Suica Films / REC Grabaketa Estudioa / Axfilms / Studio Dominum; i ‘La receta del equilibrio’, de Nakamura Films, SL / Kaishaku Films, SL.

Les nominacions a millor direcció són per a Carlos Marqués-Marcet, per ‘La mort de Guillem’; Icíar Bollain, per ‘La boda de Rosa’; i Rafa Molés i Pepe Andreu, per ‘Lobster Soup’.

Al millor guió opten Icíar Bollain i Alicia Luna, per ‘La boda de Rosa’; Alfred Pérez-Fargas i Roger Danès, per ‘La mort de Guillem’; i Sixto García i Javier Polo, per ‘The Mistery of the Pink Flamingo’.

Nacho Ruiz Capillas per ‘La boda de Rosa’; Carlos Prieto Cabrera per ‘La mort de Guillem’; i Sara Marco Caballero per ‘Lobster Soup’ són els nominats al premi a millor muntatge i postproducció.

José Martín Rosete pel seu treball a ‘Zerø’; Celia Riera per ‘La receta del equilibrio’; i Sergi Gallardo i Beatriz Sastre per ‘La boda de Rosa’, són els nominats en la categoria a millor direcció de fotografia i il·luminació.

Per a la categoria de millor actor protagonista opten al guardó Pablo Molinero, per ‘La mort de Guillem’; Sergio Caballero, per ‘Coses a fer abans de morir’; i Alex Brendemühl per ‘L’Ofrena’.

La millor actriu protagonista es decidirà entre Candela Peña per ‘La boda de Rosa’; Glòria March per ‘La mort de Guillem’; i Verónica Echegui per ‘L’Ofrena’.

En la categoria de millor vestuari les nominades són: Giovana Ribes per ‘La boda de Rosa’; i Inés Liverato amb dues nominacions, una per ‘Un cercle en l’aigua’ i l’altra per ‘La mort de Guillem’.

Al premi a millor maquillatge i perruqueria estan nominats: Amparo Sánchez per ‘La boda de Rosa’: Esther Guillem i Marta Arce per ‘La mort de Guillem’: i Vicente Beti i Fina Espert per ‘Un cercle en l’aigua’.

Els nominats a millor so han sigut: Leticia Argudo per ‘The Mistery of the Pink Flamingo’; i Jose Manuel Sospedra i Ivan Martínez Rufat, que tenen dues nominacions, l’una per ‘La mort de Guillem’ i l’altra per ‘Coses a fer abans de morir’.

Pel que fa al premi a millor música original, opten al guardó Tarquim (Pau Vidal), per ‘La mort de Guillem’; Josep Zapater i Noelia Pérez per ‘Coses a fer abans de morir’; i Vanessa Garde per ‘La boda de Rosa’.

Les nominacions a millor actor de repartiment són per a Sergi López i el seu paper en ‘La boda de Rosa’; Àngel Fígols per ‘Coses a fer abans de morir’; i Xavo Giménez per ‘La mort de Guillem’.

En la categoria de millor actriu de repartiment aspiren al premi Nathalia Poza per ‘La boda de Rosa’; Cristina Fernández Pintado per ‘Coses a fer abans de morir’; i Magüi Mira per ‘Un mundo normal’.

La millor direcció artística s’elegirà entre Rafa Jannones per ‘La mort de Guillem’; Carla Fuentes per ‘The Mistery of the Pink Flamingo’; i Carlos Ramón i Uxua Castelló per ‘Un cercle en l’aigua’.

Cristian Guijaro per ‘La boda de Rosa’; Natalia Maestro per ‘La mort de Guillem’, Lorena Torres per ‘Coses a fer abans de morir’; i Patricia Velert Sánchez per ‘Lobster Soup’ són els nominats a la millor direcció de producció.

La millor sèrie s’elegirà entre ‘Parany’, de Pro Ficció TV, SL; ‘La fossa’, de Wise Blue Studios; i ‘Cancelled’, de More Sauce PTY LTD.

Les nominacions a millor sèrie documental són per als títols: ‘La memòria rescatada’, de Los Sueños de la Hormiga Roja SLU; ‘Diari de la quarantena’, d’Eugeni Alemany; ‘Inoblidables’, de The Fly Hunter SL

Pel que fa a millor curt de ficció, opten al premi: ‘Stanbrook’, de Nakamura Films, SL / Nephillim Producciones, SL; ‘Confeti’, de Wicker Films; i ‘Orquesta Los Bengalas’, de Polars Films, SL.

Els títols nominats a millor curt documental són: ‘El deseado’, de Nakamura Films, SL / Kaishaku Films, S.L; ‘Apache’, de Calibrando Producciones, SL; i ‘Alacant, ciutat en guerra’, d’Ambra Llibres, SL.

Les nominacions a millor curt d’animació són per a ‘Rutina, la prohibición’, d’Hampa Studio, SL; ‘¿Dónde estabas tú?’ d’Onair Comunicació i Producció SL; i ‘Esfinge Urbana’, d’Enrique Millán Almenar.

Opten al premi a millor videojoc: ‘Summer in Mara’, de Chibig; ‘Relicta’, de Mighty Polygon; i ‘Timbila Live Aid’, d’El Capricho Audiovisual SL.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies