ActualidadEl Turista Accesible

El Consell aprova un conveni amb Fesord i la FVMP per al foment del multilingüisme en l’àmbit social

El Ple del Consell aprovà un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i, respectivament, la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), per al foment del multilingüisme en l’àmbit social.

Per al finançament d’aquestes accions, la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport aportarà un total de 60.000 euros, 30.000 euros per a la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana i uns altres 30.000 euros per a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Segons el que estableix aquest acord, la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana destinarà les ajudes al finançament d’activitats per a organitzar cursos de formació en valencià per a persones sordes; a fer un estudi sobre la variació lingüística de la llengua de signes a la Comunitat Valenciana; fer una campanya de sensibilització escolar respecte del col·lectiu de persones sordes; elaborar material sobre la història del valencià adaptat a la llengua de signes, i fomentar la lectura del valencià per mitjà de la llengua de signes.

D’altra banda, les ajudes a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies seran per a finançar les accions de manteniment de l’Oficina de Promoció de l’Ús del Valencià de la Federació; promocionar l’ús del valencià en l’àmbit d’actuació de l’entitat; difondre les ajudes a l’ús del valencià entre ajuntaments i mancomunitats; organitzar cursos per al personal de la federació i accions formatives per a tècnics lingüístics d’entitats locals, i fer campanyes de promoció social del valencià.

Per al seguiment i l’aplicació del contingut de cada conveni es crearà una comissió mixta, integrada per dues persones designades per cada part.

Els convenis estaran vigents fins al 31 de desembre de l’any 2020. No obstant això, se subvencionaran les activitats dutes a terme des de l’1 de gener de 2020.

Comment here

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies