Gandia inicia el curs escolar amb tots els centres educatius oberts

La regidora delegada d’Educació, Carmen Fuster i l’edil responsable de Sanitat, Liduvina Gil, han comparegut hui en roda de premsa per fer balanç de l’inici de curs escolar. Un curs que ha començat amb tots els centres escolars oberts en infantil, primària i secundària.

Carmen Fuster, després d’haver mantingut contacte amb els responsables dels centres educatius, ha informat que els accessos s’han realitzat sense aglomeracions. «Tenint en compte que la pluja podria haver complicat l’hora de l’entrada, el resultat i el protocol que hem establert conjuntament amb els centres escolars i la Policia Local i Protecció Civil, ha funcionat correctament«.

Pel que fa a les matriculacions, la regidora ha informat que 11.197 alumnes s’han matriculat als diversos centres de la ciutat als quals cal sumar els 2.147 dels centres d’FP, la qual cosa suposa un increment de 169 alumnes respecte al curs passat.

La matriculació queda desglossada de la següent manera:
La Xarxa d’Escoletes Municipals compta aquest any amb 387 alumnes, 52 menys que el passat curs. Pel que fa a educació infantil, són 1.856 alumnes els matriculats el que implica un increment de 5 estudiants.
En el cas de primera, la xifra ascendeix a 4.442 alumnes després d’haver incrementat en 122 persones respecte a l’any passat.
3.202 alumnes són els que cursaran l’ESO, 211 menys que l’any passat mentre que a Batxillerat la xifra de matriculacions puja a 315 persones fins a arribar als 1.310 estudiants.

«Tot que ens trobem davant d’un curs complex i atípic, vull agrair a tots els departaments implicats del consistori i als equips directius dels centres l’immens treball que han realitzat durant l’estiu perquè hui la jornada es desenvolupés en aquests paràmetres» va declarar l’edil d’Educació qui ha incidit que «hem de millorar un poc la manera en què gestionem l’arribada dels xiquets amb els pares per evitar alguna aglomeració i ací la Policia Local, Protecció Civil i els informadors de l’ajuntament han fet una gran tasca«.

Fuster va continuar la seua intervenció en la roda de premsa fent una defensa de l’educació presencial «Els xiquets i xiquetes i els nostres joves necessiten estar a les escoles i els instituts perquè els col·legis tenen un component molt important de socialització que tots els necessiten». «Crec que la corresponsabilitat funcionarà perquè els pares i les mares ho estan demostrant i la resta d’agents implicats estan treballant molt«.

Finalment, Liduvina Gil va llançar un missatge clar: «No estigmatitzem els casos que puguen sorgir. Hem de tindre molta cura per evitar l’estigmatització dels centres escolars i els alumnes que es puguen veure afectats per la Covid«.

Per la seua banda, Liduvina Gil ha explicat que les 61 persones que componen el personal de la xarxa municipal d’escoletes han superat favorablement les PCR que els han fet abans de l’inici de curs. «Tots els resultats han estat negatius i els vam tenir ahir per la qual cosa reduïm el temps de possibles contagis» «Els pares i mares dels alumnes matriculats en les Escoletes poden portar-los amb total tranquil·litat, ja que tot el personal ha treballat en un pla de contingència que està donant els seus resultats«.

L’edil responsable de Sanitat, ha incidit que «de res val que s’establisquen protocols i plans de contingència en els centres si no es respecten les normes quan l’alumnat surt de les escoles».

Finalment, Gil ha informat que ahir es va produir una incidència en un centre, ja que un professor va donar positiu, raó per la qual Salut Pública i la Conselleria d’Educació van activar el protocol de seguiment i rastreig dels contactes d’aquesta persona. «Hem de tenir en compte que al llarg de l’any aquestes situacions es produiran però la ciutadania ha de saber que hi ha plans establerts per a aquests casos«.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies