El turisme nacional aposta per Altea

Altea és una de les poblacions líders en turisme de qualitat en el Mediterrani i pese a l’impacte de la crisi sanitària a nivell mundial, s’ha posicionat com un destí segur i de confiança per al visitant.

La regidora de Turisme, Xelo González, ha explicat que “segons les dades facilitades pels establiments del sector de l’hostaleria, les xifres d’ocupació en este mes d’agost se situen en un 84,24%”. I és que des de la Tourist Info d’Altea s’ha registrat un total de 1283 atencions rebudes a l’agost, de les quals 1052 eren nacionals i 231 de l’estranger. De les atencions nacionals destaca la Comunitat Valenciana amb 503 persones ateses; la Comunitat de Madrid amb 200 atencions, seguides del País Basc amb 83 i 60 de Catalunya. Quant al turisme internacional, destaca França amb 126 persones ateses, seguida de 17 atencions del Regne Unit, 17 de Bèlgica i 16 d’Holanda. A més, s’han dut a terme 12 visites guiades que han comptat amb un total de 226 assistents.

D’altra banda, han augmentat les descàrregues de l’aplicació ‘Play Altea’, on l’usuari pot descobrir, mitjançant rutes en format d’audioguia, part de la història i cultura del municipi, a través de continguts desenvolupats per experts. L’edil de l’àrea ha explicat que “des que afegim les rutes de la ‘Serra de Bèrnia’, ‘Altea la Vella’ i ‘Altea i l’Art’, hem notat un augment considerable en les descàrregues de l’app Play Altea, que compta ja amb més de 1796 descàrregues” i ha valorat positivament l’increment de participants a les visites guiades que s’ofereix des de la Tourist Info d’Altea.

Finalment i tenint en compte la situació actual generada pel COVID-19, la regidora ha explicat que “des de l’Ajuntament d’Altea s’ha treballat per a transmetre una imatge de tranquil·litat, confiança i seguretat a la ciutadania i els visitants, incentivant el consum, oci i el gaudi de manera conscient. Podem dir que Altea no ha patit tant l’impacte de la crisi sanitària gràcies a la professionalitat dels seus empresaris i treballadors, així com la labor dels informadors del nucli antic”.

L’edil ha agraït el comportament general de la població i els turistes, pel que fa al respecte per les mesures de seguretat i normatives i ha animat “a continuar en esta línia i apel·lar a la consciència ciutadana per a no baixar la guàrdia i mantindre’s actius en les mesures sanitàries, per a poder mantindre este estatus de relativa normalitat enfront del desenvolupament en les diferents fases de la pandèmia”.

Pròximes activitats turístiques

Per al mes de setembre s’han programat diverses activitats turístiques. En este sentit, el dia 20 se celebra el ‘World Paella Day’ amb l’objectiu d’animar a la ciutadania i als restaurants del municipi a compartir les seues paelles a través d’Instagram i esmentant a VisitAltea.

A més, el 27 de setembre, amb motiu del ‘Dia Mundial del Turisme’ i sota el lema “Turisme i Desenvolupament Rural: Ruta de l’Horta Alteana”, s’ha programat una visita guiada per les zones rurals del municipi. La ruta dóna principi a les 10:00 hores en la plaça de l’Ajuntament d’Altea. A través d’este recorregut circular es pretén donar a conèixer la història dels cultius d’algunes de les partides rurals més emblemàtiques com són L’Horta, San Roc, Quintanes, Barranquet, San Lluis i La Lloma.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies