València ha superat les 4.000 actuacions per a mantindre els jardins de la ciutat durant l’estiu

L’Ajuntament de, a través del Servici de Jardineria Sostenible i de l’Organisme Autònom Municipal Parcs i Jardins Singulars, ha realitzat, durant el període estival, 4326 actuacions de poda i manteniment dels jardins de la ciutat. També ha atés 315 avisos del veïnat, i sol·licituds de servicis concrets que no es trobaven programats.

Així, tal com ha informat el regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, entre estes intervencions, es troba la poda de les 700 palmeres Washingtonia robusta del Passeig Marítim, «i moltes altres actuacions que s’han dut a terme amb una intensa labor per a cuidar els jardins de València».

Concretament, durant els mesos de juliol i agost, a més de cobrir les necessitats ordinàries per al manteniment dels jardins, l’Ajuntament ha intervingut sobre l’arbratge i palmeres de la ciutat, amb treballs d’eliminació de palmes seques, així com poda i tria de palmes baixes que molestaven als vianants, i eliminació de dàtils per a llevar pes davant possibles trencaments. D’altra banda, s’ha realitzat control de vegetació en els escocells del viari.

Entre les actuacions destacables, el regidor també ha esmentat, la poda de les 33 palmeres datileres als carrers Gregorio Gea i 28 al carrer Alt de la Mar; la poda de 55 arbres de l’amor (Cercis Siliquastrum) en l’avinguda de Portugal, i de 67 tarongers (citrus aurantium) al carrer Duc de Mandas, així com altres intervencions en arbres de diferents espècies i en 49.767 escocells en els quals s’ha efectuat el control de la vegetació herbàcia.

MANTENIMENT JARDINS

Segons ha explicat l’edil, «els principals treballs que es realitzen en l’àmbit vegetal són l’arrancada de les herbes, la retallada de tanques, la poda d’arbustos, i sega, etc», A més, s’ha dut a terme el manteniment del mobiliari urbà, jocs infantils, obra civil dels jardins, reparació de xarxes de reg, desinfecció diària de totes les àrees de joc i els seus elements, neteja de fonts ornamentals i tractaments fitosanitaris. I també s’ha actuat en les unitats enjardinades vinculades al viari com ara rotondes, platabandes, illetes, mitjanes i jardineres.

Entre estes, com a actuacions «rellevants», el regidor ha indicat la reparació i pintat del joc infantil “El Vaixell” del Parc de Capçalera, treballs de construcció de zona de jocs inclusius al Parc Marxalenes, i la instal·lació d’una nova cal·listènia en Benimàmet.

«A més, cal ressenyar els treballs fitosanitaris per al control del “morrut roig” en les palmeres segons el Pla d’Actuació Local definit, tractaments per al control de la “Galeruca” dels oms i per a l’estimulació del desenvolupament vegetal dels eucaliptus», ha afegit Campillo, que també ha donat compte de «la desinfecció diària, en horari nocturn, de tots els elements de joc instal·lats en les àrees de joc infantil per la situació d’emergència sanitària generada per la COVID».

Quant al Pla de Millora per al Foment de la Biodiversitat, s’han portat a terme les labors de sega, reg i monitoratge de l’evolució de la biodiversitat en les superfícies de prats convencionals transformades en prats naturalitzades i prats.

S’ha actuat tant en grans jardins com el Jardí del Túria, Vivers, avinguda Germans Maristes, avinguda Gavines, en jardins del centre històric com ara el Parterre, Glorieta, i en jardins de barri com Enrique Granados, Manuel Granero, Diputat Luis Lucía, i Marqués de Sant Joan entre altres.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies