Altea amplia el seu fons pictòric amb obra de Rudolf Schuler

Altea amplia el seu fons pictòric amb obra de Rudolf Schuler perquè la família del pintor alemany Rudolf Schuler ha tingut a bé fer el lliurament al municipi d’Altea, lloc triat per l’artista per viure des dels anys 60 fins al 2018, any en què moria este. A més, l’alcalde, Jaume Llinares i la regidora de Cultura, Aurora Serrat, acompanyats pels familiars de l’artista, la seua filla Ruth Schuler i el seu nét, Marcos Ivorra i el regidor José Luís León Gascón, han visitat la casa de l’artista al carrer San Pablo, en la façana s’ha col·locat una placa homenatge al pintor.

Com ha relatat una de les dues filles de l’artista, Ruth -Cristina està a Alemanya en estos moments- «el meu pare va conèixer la meua mare al port d’Alacant en el seu primer viatge a Algèria, 1954, dos anys després es van casar i es van anar a viure primer a París i després a Alemanya. Sobre l’any 60 van tornar a Espanya, la meua germana va néixer a Alemanya i jo vaig néixer ja ací. Al principi van estar vivint a Finestrat i van comprar esta casa a Altea, però quan jo tenia 4 anys van tancar el col·legi allà per falta d’alumnes i els meus pares van decidir arreglar la casa d’Altea i venir-nos a viure aquí i aquí es va quedar enamorat d’Altea».

«Va ser un dels primers artistes que van arribar a Altea. De alemanys estaven Schlotter i ell -referint-se al seu pare- i crec que van fer molt per Altea perquè els van gravar un reportatge que es va emetre a la televisió alemanya; els alemanys van conèixer Altea i van venir molts de vacances per les imatges que van eixir d’Altea i voltants com Guadalest, sent esta la primera onada d’alemanys que van visitar Altea», explica Ruth.

«La majoria de l’obra de l’artista està en col·leccions privades, tot i que també hi ha institucions que posseeixen obra del meu pare. El es guanyava molt bé la vida fent retrats perquè era molt bo, això suposava diners assegurat. Després hi havia les exposicions que arribaven i també les feia …» comenta la filla menor de l’artista.

«Hem fet esta donació perquè va passar tants anys aquí que creiem que la gent d’Altea també mereix gaudir una mica de la seua obra», ha comentat Ruth Schuler. Obra que segons ha explicat l’edil de Cultura, Aurora Serrat, estarà disponible per a ser visitada en les pròximes setmanes a la Casa de Cultura.

Aurora Serrat ha agraït a la família «el considerar que Altea ens mereixem este honor de tenir entre el patrimoni municipal artístic tres obres, olis de Schuler als quals anem a buscar un lloc definitiu per exposar, a més de la placa commemorativa que hem col·locat en casa-estudi».

Per la seua banda, Jaume Llinares, alcalde d’Altea, ha donat també les gràcies a la família per «la seua bondat i la idea que quede a Altea obra de Rudolf Schuler. Molta gent té a Altea obres seues, és un pintor internacional i crec que d’entre la gent que va venir a Altea en els anys 60 és un dels pintors més importants».

Jaume Llinares ha reconegut haver tingut una relació personal amb l’artista de més de 40 anys i ha assenyalat que «anar ampliant el nostre patrimoni municipal amb obres de valor, com en este cas és la donació d’obres de Rudolf Schuler és primordial. Tractarem de fer el mateix que ja hem fet amb altres artistes que ha tingut este poble, donant-los la rellevància que mereixen, posant-los en valor i donant-los a conèixer «.

«Schuler era un home molt seu, no era donat a fer conferències ni grans actes públics però sempre ha estat un pintor de molt alta qualitat i molt personal. Des de l’Ajuntament li donarem valor a la seua obra exposant-la», ha declarat l’alcalde.

Jaume Llinares ha conclòs amb estes paraules: «volem anar ampliant el nostre patrimoni i que la gent conega esta imatge que sempre tenim, però que de vegades no es té cura, de la relació de grans artistes amb el nostre poble que han anat desapareixent i ha diluït la imatge que tenia Altea de rellevància dins de l’art en els anys 70 i 80. Per això és important que s’amplie el patrimoni municipal i vull agrair a la família la donació i seguirem treballant perquè cada vegada el nom de Rudolf Schuler siga més conegut».

Rudolf Schuler naixia el 1931 a la regió alemanya de Sarre, concretament a Großrosseln. El 1954 fa el seu primer viatge a Espanya i Algèria. Amb tan sols 15 anys ingressa a l’Escola de Belles Arts i Oficis de Saorbrücken. Tres anys després passa a l’escola de Belles Arts de LE HAVRE. El 1955 ingressa a l’acadèmia de Le Grande-Chaumiere de París i realitza la seua primera exposició individual el 1958 a la Galeria Van Hess Saarbücken, en la qual mostra les seues primeres impressions de França, Espanya i Algèria.

En els anys 60 decideix fixar la seua residència a Espanya i les seues exposicions se succeeixen a per diferents països fins a l’última realitzada el 2012 a Alemanya.

Exposicions de l’artista

1946 Joves artistes de 15 a 30 anys, Saarland Museum, Saarbrücken

1952 Competició Juvenil «Male Zeichne mit», Saarbrücken (2. Premi)

1958 Saarbrücken

1965 Saarbrücken

1967 Saló de Tardor de pintura, Casa Municipal de Cultura. Alcoi (3r Premi)

1970 Caixa d’estalvis de Ntra. Sra. Dels dolors, Elx

1975 Caixa d’estalvis del sud-est d’Espanya, Altea

1976 Galerie Elitzer, Saarbrücken

1978 Caixa d’estalvis provincial, Altea

1979 Galerie Elitzer, Saarbrücken

1980 Galerie Thais, Residència Sant Mateu, Lorca

1982 Galerie Oeil, Lycée Jean Moulin, Forbach

1982 Galerie Hofhaus, Saarlouis-Beaumarais

1982 Setmana Cultural a Puerto Lumbreras: Concurs Regional de Dibuix (Accèssit)

1983 Galerie Thais, Lorca

1983 Coesfeld Walkenbrückentor

1984 Galerie Elitzer, Saarbrücken

1985 Galerie Wssel, Cartagena

1986 Restaurant Bel Air, Barcelona

1988 St Wendel

1989 Galerie Wssel, Cartagena

1990 Casa de Cultura, Altea

1990 Ajuntament, Großrosseln (700 aniversari)

1991 Bonn

1993 Schwalbach

1994 Totana, Casa de l’Ardiaca

1995 Saarbrücken, Diputació

1996 Saarlouis, Hospital Creu Roja

1997 Lorca, exposició col·lectiva «Homenatge a Narciso Yepes»

1998 Puerto Lumbreras, Centre Cívic Cultural

1999 Saarbücken, Radiodifusió del Sarre

2001 Dillingen. antic Castell

2002 Palau Altea

2003 Ajuntament Lorca

2008 Membre del jurat del concurs de pintura «la Plaça de la Mar» organitzat per Caixaltea

2009 Alfàs de l’Pi. exposició col·lectiva

2009 Lorca. Sala d’exposicions del Palau de Guevara

2012 Exposició a Sulzbach (Alemanya).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies