Sanitat i Educació transmeten el protocol específic de protecció i prevenció de la COVID-19 als centres educatius

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport han enviat als centres educatius d’ensenyaments no universitaris el protocol de protecció i prevenció davant de la transmissió i contagi de la COVID-19 per al curs 2020-2021, sempre recordant que cal conviure en un context de pandèmia que va evolucionant i que és canviant.

El protocol preveu les mesures d’actuació determinades per les autoritats sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ha dut a terme diverses reunions amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a informar en tot moment de com s’ha desplegat aquest document.

L’objectiu central d’aquest protocol s’ha centrat a establir les actuacions que cal prendre per a assegurar una tornada a les aules al setembre de manera segura, saludable i sostenible, a través de l’aplicació de mesures de promoció de la salut, la protecció i la prevenció adaptades a les diferents etapes educatives. És també una guia per a facilitar la gestió adequada dels casos amb SARS-CoV-2 a través de l’establiment de protocols d’actuació i coordinació factibles.

És per això que l’inici del curs 2020-2021 s’ha dissenyat a partir d’una planificació profunda i rigorosa que permeta, a més d’establir les mesures necessàries per a previndre i controlar la pandèmia, complir els objectius educatius i de sociabilitat, que afavorisquen el desenvolupament òptim de la infància i l’adolescència, pal·liar la bretxa educativa generada, previndre el fracàs escolar, l’abandó educatiu primerenc i garantir l’equitat.

Aquest protocol marca les pautes per a oferir un entorn escolar segur a l’alumnat i el personal dels centres educatius i serveix per a arbitrar les mesures d’especial protecció per als col·lectius més vulnerables a la COVID-19, per tal que es puguen desenvolupar les activitats pròpies del sistema educatiu i així es minimitze el risc el màxim que siga possible. És un document que busca oferir un marc comú i s’implementa segons la realitat de cada centre educatiu i el seu context local.

El protocol preveu les mesures per a la limitació o control del contacte interpersonal, entre les quals hi ha les entrades i eixides als centres educatius, els desplaçaments dins dels centres, la manera d’actuar en les zones comunes i les interaccions amb persones externes a l’organització dels centres.

També es detalla la manera de procedir des del punt de vista de la seguretat sanitària pel que fa a les activitats extraescolars, el servei de transport escolar, el servei de menjador escolar i l’ús de mascaretes.

Un altre dels apartats del protocol es refereix a les mesures de prevenció personal, així com les de neteja, desinfecció i ventilació als centres educatius.

El protocol elaborat per la Conselleria de Sanitat preveu també les directrius per a la gestió de la sospita de casos als centres educatius amb l’establiment en cada centre d’un ‘espai COVID-19’ específic.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies