Gandia presenta iniciativa de voluntariat per acompanyar les dones víctimes de violència de gènere

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia junt a L’Associació Rosa dels Vents van presentar el projecte “No vas Sola” que ja compta amb 10 voluntàries. El projecte “No vas Sola” és una iniciativa que intenta complementar a la resta de campanyes que des de l’àrea d’igualtat porten en marxa, sota el nom “No estàs sola”. Però així com en les anteriors ocasions les accions anaven encaminades a la prevenció i sensibilització ciutadana, en la iniciativa “No vas sola” es tracta d’una intervenció directa amb les víctimes de violència de gènere.

“Quan les víctimes fan el pas a denunciar o quan són conscients de la violència de gènere que han patit o estan patint i busquen ajuda, en moltes ocasions se senten soles en aquest dur procés. Moltes d’elles no compten amb suport familiar o social i el fet d’anar soles a les instal·lacions de l’ajuntament, al jutjat, al metge… pot suposar un dur tràngol o fins i tot tirar la tovallola en aquesta lluita”, ha recordat la regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Juana Navarro.

Per aquesta raó, naix el projecte, al costat de les voluntàries de l’Associació Rosa dels Vents per la igualtat de gènere. Dones que acompanyaran a les usuàries del departament, víctimes de violència de gènere, en els seus processos burocràtics, judicials, metges… o fins i tot a fomentar xarxes socials de suport, i gaudir juntes de moments lúdics. Es tracta de donar suport a les dones i qui millor que altres dones que ja han experimentat aquesta mateixa situació.

“El principal objectiu sens dubte és millorar l’autoestima, transmetre a les dones que prendran les regnes de les seues vides, que han d’apoderar-se i que mai més se sentiran soles, perquè moltes altres dones han aconseguit eixir d’aquesta situació i juntes podrem eixir del cercle de la violència de gènere”, ha assegurat la presidenta de l’Associació Rosa dels Vents, Rosa Maria Fernández.

Sens dubte, un dels passos més difícils és ser conscient de la situació, admetre que estàs patint aqueixa violència de gènere. Per aquesta raó, quan acudeixen a les instal·lacions de l’àrea d’igualtat, el camí ja ha començat… I per això cal seguir, buscar ajuda de les professionals i teixir xarxes amb altres dones per a ser més fortes.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies