València encarrega els projectes d’accessibilitat dels itineraris de la zona nord del parc natural de la Devesa del Saler

València encarrega els projectes d’accessibilitat dels itineraris de la zona nord del parc natural de la Devesa del Saler. Són les rutes denominades Itinerari Lúdic-Platja, Itinerari del Saler, Itinerari dels Sentits i Itinerari Paisajístic. Així ho ha anunciat el vicealcalde i delegat de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, qui ha assenyalat que l’objectiu és que els quatre projectes estiguen ja redactats a final de l’any en curs.

Una vegada concloses les obres d’estos quatre itineraris, ja només quedarà un per fer-ho accessible, és l’anomenat Itinerari botànic (en la zona sud ), atés que ja està executat el primer sobre el qual es va actuar, el més conegut del Parc Natural: l’itinerari històric de la Gola del Pujol, també al sud, que va començar a executar-se el passat gener. Es tracta d’una ruta de 800 metres, paral·lela a la Gola, que traça un recorregut entre les comportes que regulen el nivell de l’aigua en el llac de l’Albufera fins a l’encreuament amb el Camí Vell de la Devesa, al voltant de l’Estany del Pujol. Tal com ha explicat el vicealcalde, Sergi Campillo, el Govern actual ha sigut el que «per primera vegada en la història ha impulsat els treballs per a fer totalment accessibles estes rutes a totes les persones, independentment de les seues capacitats, de manera que puguen gaudir de tots els itineraris d’este entorn natural». Es preveu que els projectes estiguen redactats a la fi d’any, y es procedirà a executar-los com més prompte possible, en funció de les disponibilitats pressupostàries.

Els projectes d’adequació hauran d’incloure l’adaptació dels panells informatius existents en totes les senderes que discorren per l’interior del bosc, mitjançant la col·locació de pictogrames, textos en braille, i imatges en 3D, així com un sistema d’àudio i vídeo a través codis QR.

El vicealcalde Campillo s’ha referit també a la neteja d’escocells a la ciutat. Durant l’any en curs, s’ha realitzat el control de vegetació en 61.149 unitats (32.228 en la zona nord i 28.921 en la zona sud). Aproximadament el 80% dels escocells de la ciutat presenten algun tipus de vegetació, bé espontània o bé sembrada, i hi ha un total de 2.838 escocells buits. Pel que fa al personal destinat al control de vegetació dels escocells, treballen entre 7 i 9 brigades de 2 persones cadascuna.

Quant a l’inventari d’unitats arbòries a la ciutat, segons l’últim Anuari (2019), el total d’arbres gestionats pel Servei de Jardineria Sostenible, l’OAM de Parcs i Jardins i el Servici de Cementeris arriba als 151.570 exemplars, que sumats als 3.143 plantats mitjançant el projecte «Una València més Verda» suposen un total de 154.713 arbres en tota la ciutat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies