Altea acollirà l’exposició itinerant dedicada a Carmelina Sáchez-Cutillas

Altea acollirà l’exposició itinerant dedicada a Carmelina Sáchez-Cutillas, ‘’Des de les fronteres del silenci’’. Durant l’acte, que tindrà lloc el dia 15 de juliol, també s’estrenarà la Ruta Carmelina, es presentarà una edició commemorativa de ‘’Matèria de Bretanya’’ i el còmic dedicat a l’autora

El passat mes de gener Altea acollia la inauguració de l’Any Carmelina Sánchez-Cutillas (Madrid, 1927 – València, 2009), autora a la que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha dedicat 2020 i a la que defineix com ‘’la gran escriptora, investigadora i intel·lectual valenciana de el segle XX’’.

El pròxim dia 15, tindrà lloc a Altea un dels actes centrals de l’Any Carmelina, la inauguració de l’exposició itinerant ‘’Carmelina Sánchez-Cutillas. Des de les fronteres del silenci’’ i l’estrena de la Ruta Carmelina, una aplicació de PlayAltea. Així ho ha anunciat la regidora de Cultura, Aurora Serrat qui ha avançat també que ‘’a causa de la pandèmia del coronavirus molts dels actes de l’Any Carmelina es van haver de cancel·lar i l’acte del pròxim dia 15 serà el primer que es celebra després de la inauguració de l’Any Carmelina el passat mes de gener. A més a més, cal dir que l’any 2021 també estarà dedicat a l’autora per part de l’AVL’’.

L’acte que es celebrarà a Altea inclourà també la presentació de l’edició commemorativa de ‘’Matèria de Bretanya’’ i del còmic dedicat a Sánchez-Cutillas. Este esdeveniment literari i cultural tindrà lloc a les 20 hores a la plaça de l’Aigua d’Altea i comptarà amb la presència de l’alcalde de la localitat, Jaume Llinares; Verònica Cantó, secretaria de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en representació de la mateixa; Maribel Guardiola, presidenta de la Comissió de l’Escriptora de l’Any i les comissàries Immaculada Cerdà i Tudi Torró, entre d’altres autoritats i estudiosos de l’obra de Sánchez-Cutillas.

Aurora Serrat, en nom de l’Ajuntament d’Altea, ha volgut convidar a alteans i alteanes a participar d’este acte en reconeixement ‘’a una dona que ha sabut plasmar en la seua obra l’amor i estima que professava al nostre poble, era néta de l’escriptor Francesc Martínez i Martínez, i es va convertir en una de les autores més importants de les lletres valencianes’’. ‘’A més a més, -ha afegit Serrat-, el fet que enguany coincidisca amb la denominació d’Altea com a Capital Cultural Valenciana és un afegit que lliga els dos esdeveniments”.

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies