València edita una col·lecció de 10 llibres sobre els seus barris

La regidoria de Recursos Culturals, dirigida per Glòria Tello, presenta el pròxim 9 de juliol, a l’Almodí, la col·lecció de deu llibres València, ciutat de barris. “València és els seus barris i els seus pobles. Crec que mai no s’havien presentat deu llibres en un sol acte, i molt menys en les dos llengües oficials, dedicats a una apreciació de la ciutat respectuosa i absolutament englobadora. Des de la València marinera, fins als Pobles de l’Oest; des dels Pobles del Nord, fins als del Sud; la rica història de la Ciutat Vella o de Patraix; el patrimoni de Benicalap, el Pla del Reial o Benimaclet; els contrastos de l’Eixample i Quatre Carreres; les joies moltes vegades desconegudes de l’Olivereta i Extramurs o el renàixer de Trànsits. I és esta visió –i contemplació– la que es fa necessària per tal de retornar a tots els barris i pobles l’orgull de la seua pertinença, i donar-los el realç que mereixen», ha explicat la regidora Tello.

 

DEU LLIBRES FETS PER VINT DONES

La col·lecció és el fruit d’un projecte que el col·lectiu de fotoperiodistes “Dones Objectives” va presentar a la regidoria de Recursos Culturals fa dos anys. La idea era realitzar una sèrie de volums que cobriren tots els barris de la ciutat de València, i dels quals s’ocuparien vint professionals dones: deu per a la part gràfica, i altres deu per a la part escrita.

A partir de diverses trobades, el treball de recerca, creació i escriptura es va allargar durant més d’un any, per tal de copsar la realitat de cada barri. Després, els volums passaren a la part de disseny gràfic per tal de proporcionar una col·lecció unitària i individualitzada que fora atractiva per al lector. “Cal dir que els llibres de “València, ciutat de barris” poden servir com a guies, però no s’ha pensat en la publicació d’una guia; contenen una bona quantitat d’informació, però tampoc no es volia cap volum informatiu, com alguns antics títols que s’editaven com a estudis estadístics. L’objectiu era una altra cosa”, explica Tello.

“València, ciutat de barris” són llibres, diguem-ne, d’autora. Són visions dels diferents barris de la ciutat des d’una perspectiva de dona. Les imatges són de vida quotidiana, de la realitat vertadera de cada barri, i no reclams per al turisme. No debades estan fetes per periodistes gràfiques, acostumades a captar l’instant que se’ns escapa i crea història. Per la seua banda, els textos, per als quals s’ha donat tota la llibertat a les autores, no són un mer tràmit amb quatre dades, sinó periodisme literari del millor, on s’incorporen estampes, descripcions, entrevistes, i tot allò que pot il·luminar la diversitat de districtes de València”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies