Edició especial de València Cuina Oberta

La Fundació Visit València reprén la 22a edició de València Cuina Oberta, suspesa durant la crisi sanitària. El regidor de Turisme, Emiliano García, ha anunciat que hui s’obri el termini de reserves per a l’esdeveniment, que se celebra del 16 al 26 de juliol i que com a novetat inclou la participació de set establiments d’altres localitats de la província, gràcies a la col·laboració de València Turisme. Esta iniciativa pionera, posada en marxa l’any 2009, pren impuls i continua creixent en la seua 22 edició amb 54 participants. Com a novetat, gràcies a la col·laboració de València Turisme, s’inclouen set establiments d’altres localitats de la província. Tots ells compleixen amb l’aforament reduït i les mesures de prevenció, higiene i seguretat establides. Un festival en el qual els restaurants oferiran menús assequibles que aposten pel producte de proximitat i de temporada.

El regidor de Turisme i president de Visit València, Emiliano García, ha posat l’accent en “l’excel·lència dels participants i la bona forma de l’esdeveniment que arriba ja a la seua 22 edició”. També ha volgut destacar “el suport que proporciona al sector de la restauració valenciana, durament colpejat per les circumstàncies actuals, i la capacitat de reinvenció dels nostres xefs, que han sabut adaptar-se i innovar en els temps que corren”. Així mateix ha animat a “veïnes, veïns i visitants a conéixer de la mà de València Cuina Oberta l’exquisida oferta gastronòmica de la ciutat”.

Per part seua, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat “la importància de la gastronomia per a aportar valor al turisme de la Comunitat Valenciana, i en este cas de la ciutat de València». A més, Colomer ha apuntat que accions d’este tipus «ens ajuden a reforçar la gastronomia, l’autenticitat i la tradició lligada a la innovació, que són els grans factors que ens faran ser més forts i competitius», i ha destacat que «el treball dels nostres cuiners reforça el nostre posicionament en mercats nacionals i internacionals «.

També, el diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, ha destacat la «bona sintonia» existent entre Visit València i València Turisme, «l’estreta col·laboració de la qual ens permet hui iniciar un important recorregut en benefici del turisme a la ciutat i la seua província, mitjançant l’oferta conjunta, per primera vegada, d’este certamen gastronòmic».

València Cuina Oberta segueix l’exemple de les restaurant week de Londres i Nova York: els millors restaurants de la ciutat ofereixen menús degustació a un preu assequible i fix. L’objectiu és donar a conéixer la qualitat de la cuina valenciana, posant-la a l’abast de totes les butxaques per a dinamitzar el consum. En la 22 edició, el menú de migdia tindrà un cost de 24 euros, 32 euros en el cas dels sopars i se sumarà un suplement de 15 euros en restaurants gurmet (aquells amb estrela o qualificació Bib Gourmand de Michelin o Sols Repsol).

L’esdeveniment culinari centra la seua atenció en el producte fresc local, amb uns menús basats en els productes de temporada inclosos en el catàleg valencià de varietats tradicionals d’interés agrari de la Comunitat Valenciana. La 22 edició de Cuina Oberta aprofita la campanya de “València Mode On” de Visit València amb l’eslògan: “Activa la Manera Gastronomia On, torna Cuina Oberta”. Tota la informació es troba disponible en la pàgina web de València Cuina Oberta, on també es poden realitzar les reserves. En ella, les persones interessades poden subscriure’s al Club Gastronòmic, on es publiquen totes les novetats de cada edició, els concursos i altres notícies culinàries d’interés que tenen lloc a la ciutat al llarg de l’any. Visit València organitza dues edicions de València Cuina Oberta cada any, normalment a la primavera i tardor.

 

LLISTAT COMPLET DE RESTAURANTS

En la 22 edició participen: 2 estaciones, A tu gusto, Al tun tun, Alejandro del Toro, Ampar (Hotel Hospes), Balandret, Bodega Casa Montaña, Ca Duart, Canalla Bistro, Casa Amores, Taquería la Llorona, Ciro, Contrapunto, Crudo Bar, El Poblet, Elena Albiach (Cullera), Esencia, Farcit, Habitual, Kaymus, L’Estimat, La Bodeguita de María, La Cabila, La Cuina (Ontinyent), La Marítima, La Mozaira, La Sucursal, La Taula (Llíria), La Terracita (Hotel SH Valencia Palace), La Vaca Gastrotapas (Riba-Roja de Turia), Le Marquis (Hotel SH Inglés), Leixuri, Levante (Benisanó), Levante, Lienzo, Llisa Negra, Lotelito, Marina Beach, Mascaraque, Momiji, Mood Food, Ocho y medio, Palace Fesol, Panorama, Portolito, Quina, Rincón del Faro (Cullera), Le Fou (Sagunto), Saiti, Shija, Sucar, Tridente (Hotel Neptuno), Valen&Cia, Vertical i Vlue Arribar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies