Gandia enarbora la bandera de la seguretat en l’inici de la temporada turística

Gandia és una destinació turística segura, que compta amb una platja totalment preparada, amb tots els serveis, per rebre amb totes les garanties sanitàries i de seguretat als visitants. La delegada de Govern a la Comunitat Valenciana, Glòria Calero; acompanyada pel subdelegat de Govern, José Roberto González; han visitat aquest matí la platja per assistir, al costat de l’alcaldessa Diana Morant i a autoritats municipals, a la presentació de la posada en marxa de la temporada turística i de l’ampli dispositiu establert per a aquest estiu. Un operatiu compost per 52 agents de la Policia Local, que de manera diària que s’encarregaran de la seguretat i 40 informadors turístics de platja. A més, es passa de 2 a 4 quads, s’intensifica la presència d’efectius que es desplacen amb ‘segways’, i es controla la platja amb un dron. Així mateix, s’ha renovat la senyalització per deixar clares les noves normes d’ús, i s’han instal·lat passarel·les separades d’entrada i eixida. Des de l’1 de juny, ja està en marxa el servei de socorrisme, els banys estan en funcionament així com els xiringuitos.

La delegada de Govern i el subdelegat han estat acompanyats per l’alcaldessa; el vicealcalde, Josep Alandete; el regidor de Turisme, Vicent Mascarell; i el regidor de Seguretat, Nacho Arnau. Aquests últims han explicat als assistents el dispositiu especial que des del consistori s’ha posat en marxa per garantir la seguretat de la ciutadania i els turistes.

Calero ha afirmat que Gandia és «una ciutat segura i acollidora per al turisme«. «Hem comprovat que l’operatiu està preparat en l’àmbit sanitari i de seguretat per fer front a aquesta situació que vivim i per rebre a qualsevol ciutadà vinga d’on vinga«. Un altre aspecte que ha valorat la delegada de Govern ha estat la més que possible arribada de turistes una vegada finalitze la Fase 3. «L’arribada de turistes no ha de produir rebrots. La ciutadania ja ha demostrat tenir una gran responsabilitat. Ara ens toca seguir amb aquesta responsabilitat. Se’ns demanen poques coses: mantenir la distància social, rentar-nos les mans i utilitzar mascaretes. Confie en la responsabilitat ciutadana«.

Per la seua banda, Diana Morant ha volgut en primer lloc agrair a la delegada de Govern que el Govern d’Espanya haja estat «més a prop que mai dels ajuntaments i ens haja ajudat a donar una resposta adequada a les peticions dels ciutadans«; i va recordar que només dues setmanes després del pas del temporal Glòria, la platja de Gandia ja estava en òptimes condicions. La Demarcació de Costes del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic ha actuat a la platja de Rafalcaid, on ha eliminat un mur menut que el temporal va deixar al descobert i s’han retirat les canyes i restes provinents del riu Serpis.

«Hui la delegada ha pogut comprovar com amb el tall de trànsit a la primera línia hem posat a disposició de la ciutadania a prop de 20.000 metres quadrats. Tenim una platja de 200 metres d’ample que compta amb un aforament de 55.000 persones. Estem preparats per a absorbir l’arribada dels turistes i fer-ho amb criteris de seguretat«.

Finalment, Morant ha declarat que Gandia sempre ha estat «una ciutat hospitalària, i acollirem amb els braços oberts a tots els turistes, vinguen d’on vinguen. Estem esperant que la gent vinga a Gandia a ser feliç».

Signatura en el llibre d’honor

Prèviament, Calero ha anat al consistori on ha signat al llibre d’honor de la ciutat. Un acte on han estat presents els portaveus de totes les formacions polítiques representades a l’Ajuntament. Tot seguit, ha mantingut una reunió amb l’alcaldessa de Gandia, on també ha estat present el subdelegat de Govern, per abordar diversos aspectes que la ciutat està gestionant juntament amb el govern central.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies