Gandia inverteix 9 milions d’euros en un dipòsit de pluvials per evitar inundacions a la platja

La Junta Local de Govern va aprovar ahir el projecte d’execució del dipòsit de tempestes de Clot de la Mota de la platja de Gandia, «l’obra més ambiciosa de l’última dècada a la ciutat pel que fa a prevenció d’inundacions», i que compta amb un pressupost de 8.888.757,15 euros (IVA inclòs).

Així ho ha anunciat hui l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui ha remarcat que aquest dipòsit, amb 11.000 metres cúbics de capacitat, ha de resoldre aspectes com la inundabilitat del centre històric de la platja, -que pateix problemes d’inundació sempre que plou amb intensitat -, millorar el control de la contaminació, -com tanc anti-DSU que evite els abocaments d’aigües no tractades en el medi natural en episodis de precipitacions ordinàries-, a més de donar servei al nou PAI d’equipaments.
Així mateix, s’ha aprovat traslladar l’acord a l’empresa mixta responsable de la gestió del servei públic de clavegueram del municipi, Actuacions Ambientals Integrals (AAI), als efectes que s’inicie la contractació i execució de l’obra.

Es tracta de la infraestructura hidràulica de més capacitat de la platja de Gandia, que gairebé dobla el volum de l’últim gran tanc construït que, amb un volum útil pròxim als 6.000 m³, es va executar a la plaça de Navarra en 2008.

Amb aquest acord es fa realitat la infraestructura hidràulica pendent amb major influència en l’àmbit del sòl urbà de la platja, d’acord amb els diversos estudis realitzats, entre els quals cal destacar l’estudi inicial redactat pel DHI (Danish Hydrulic Institute), per modelitzar i plantejar les actuacions necessàries per a pal·liar els greus problemes d’inundacions que periòdicament es produeixen a la platja de Gandia.

Si tot va segons el previst, les obres podrien començar a finals d’aquest any o principis de 2021, amb la intenció que la instal·lació puga estar en funcionament a finals de la present legislatura.

Morant ha explicat que tot i la crisi provocada per la pandèmia, Gandia no s’atura i segueix en marxa. «No eixirem d’aquesta crisi amb fórmules fracassades d’austeritat. Des de l’Ajuntament de Gandia tenim clar que seguirem fent inversions amb l’execució d’obres que dinamitzen la ciutat. Concretament, l’obra del dipòsit de Clot de la Mota donarà feina al voltant de 40 persones. Aquest és un exemple més que els nombrosos projectes que la ciutat ja tenia compromesos van a continuar».

El president d’Actuacions Ambientals Integrals, Miguel Ángel Picornell, ha destacat que «Amb el nou dipòsit de Clot de la Mota, al costat del que ja està en construcció al barri de Venècia, de 1.600 m³ de capacitat, s’incrementa substancialment la capacitat hidràulica del sistema de clavegueram de la platja de Gandia, que actualment compta amb els tancs existents al carrer Sant Jordi, al costat de l’Hotel Tres Anclas i a la plaça de Navarra. Aquestes actuacions redundaran en una important reducció dels problemes d’inundació i ambientals existents i ens permetran afrontar en millor situació els episodis de pluges intenses».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies