Gandia col·loca mascaretes a les seues estàtues per conscienciar que cal protegir-se davant la COVID-19

Bona part de les escultures de Gandia llueixen des de hui la seua corresponent mascareta amb l’objectiu de recordar a la ciutadania que cal protegir-se de la COVID-19. La família Borja de la plaça Escola Pia, la «Lectora Impacient» de la Biblioteca Central, el Tio de la Porra de la Casa de la Marquesa, Maria Enríquez o Ausiàs March, entre d’altres, de manera simbòlica, també compleixen amb l’obligació de posar-se la mascareta per evitar la propagació de la COVID-19.

La iniciativa artística és una acció que forma part de la campanya d’informació sobre el virus que ha estat posada en marxa pel departament de Sanitat que dirigeix la regidora Liduvina Gil. Tal com ha explicat la regidora, la intenció de la mesura és conscienciar a tota la ciutadania de l’obligatorietat de l’ús de la mascareta. «Estem veient que només un 25% de la ciutadania fa servir sempre la mascareta quan està a la via pública i és un tema que ens preocupa. Aquesta és una bona manera de reflectir que Gandia és una ciutat que es cuida, que té cura a la ciutadania i que ens cuidem els uns als altres».

Gil ha recordat que durant aquesta setmana s’han posat en marxa iniciatives per recordar les normes bàsiques per combatre el coronavirus a través d’informadors o estands que recorren els carrers de la ciutat aportant informació a la ciutadania. «Hem de seguir insistint en les mesures a prendre. El virus segueix estant present. Col·locant aquestes màscares pretenem que els punts de referència que suposen aquestes escultures ens ajuden a transmetre el missatge».

Finalment, l’edil ha informat que les mascaretes han estat realitzades per voluntàries que durant aquestes setmanes han estat fabricant les màscares que ha distribuït el consistori entre la ciutadania.

Per la seua banda, el regidor Jose Manuel Prieto, ha recordat que les biblioteques municipals han estat dels primers serveis a reprendre la seua activitat i que és positiu que les biblioteques i els seus símbols siguen «el mirall de la conscienciació». «Hem d’extremar les mesures de responsabilitat social i de precaució. El fàcil era el confinament i ara ens enfrontem al més difícil: mantenir els espais de llibertat que hem guanyat durant setmanes d’esforç col·lectiu». D’altra banda, Prieto ha informat que dilluns que ve es procedirà a l’obertura de les biblioteques del Grau i Benipeixcar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies