La Generalitat sol·licita al Govern central «un pla de xoc per a impulsar la demanda en els sectors productius de la Comunitat»

El conseller d’Economia, Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha sol·licitat al Govern central «un pla de xoc per a impulsar la demanda en els sectors productius de la Comunitat Valenciana».

Per al titular d’Economia, «les pimes i els nostres sectors productius desenvoluparan un paper fonamental en la reactivació de l’activitat i de l’economia de la Comunitat i de la resta d’autonomies».

«Des del Consell -ha continuat- hem estat des del primer moment fent costat a pimes i sectors productius, però és necessari també l’impuls del Govern central mitjançant els mecanismes necessaris per a accelerar la seua recuperació». Així mateix, Climent ha sol·licitat al Govern «un pla per a la inversió en aquests sectors».

El conseller ha realitzat aquestes declaracions durant la Conferència Sectorial d’Indústria i de la Pime, presidida pel secretari general d’Indústria i de la Pime del Ministeri d’Indústria, Raúl Blanco, i que ha comptat amb la participació de responsables de les comunitats autònomes en matèria d’indústria. Aquesta Conferència és un punt de trobada entre les autonomies i el Govern per a coordinar actuacions de suport al sector front la COVID-19.

Durant la Conferència s’ha abordat la possibilitat d’adequar el preu de les mascaretes, una mesura que permetria preservar el procés de fabricació d’aquest material per part de les pimes front les grans empreses i a la importació d’altres països.

Així mateix, s’ha traslladat que des del Ministeri s’està treballant en un decret relacionat amb la represa de l’activitat en les estacions d’ITV i en el qual s’establiran els terminis perquè les persones usuàries puguen passar la corresponent revisió.

Cal recordar que en la Comunitat les estacions d’ITV romanen tancades des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma establit pel Govern central mitjançant el Reial decret 463/2020 de 14 de març.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies