La Generalitat reprén la tramitació de convenis i projectes de política industrial, energia i mines essencials per al sistema productiu

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, reprendrà a partir d’aquest dimarts, 5 de maig, la tramitació d’ajudes i projectes de política industrial, energia i mines, que es consideren essencials per al sistema productiu valencià.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat l’acord motivat que habilita la continuació d’aquestes tramitacions. En aquest sentit, el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, va establir una suspensió general dels terminis dels procediments administratius, però també la possibilitat de continuar amb procediments indispensables d’interés general mitjançant acord motivat.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha manifestat que «estem fent tot el que està a les nostres mans per a reactivar la nostra economia i perquè no pare el treball de les nostres indústries i empreses».

«Encara que no hem deixat de tramitar autoritzacions d’instal·lacions, sobretot elèctriques per a empreses, amb aquesta mesura volem avançar-nos i tindre tots els mecanismes desplegats i en funcionament per a quan finalitze l’estat d’alarma i fins i tot abans», ha destacat Climent.

L’acord de la Conselleria d’Economia Sostenible permetrà facilitar la tramitació de convenis per a activar el Pla de Seguretat Industrial 2020, ara més fonamental que mai per a garantir la seguretat de totes les instal·lacions.

A més a més, es facilitarà la tramitació de convenis i projectes singulars del PEIV dotada amb 500.000 euros i per a la reactivació econòmica de diferents sectors de la Indústria en general post COVID-19.

També es reprendrà la convocatòria de 500.000 euros per a associacions sectorials i a associacions comarcals multisectorials i Entitats de Gestió i Modernització (EGM), que va quedar suspesa a set dies de tancar el termini de presentació de sol·licituds, i permetrà traure la convocatòria d’associacions empresarials sectorials i comarcals amb una dotació de 500.000 euros.

Cal dir que en el marc del Pla Estratègic de la Indústria, el conseller ha manifestat que «no renunciem a recuperar les ajudes a les pimes industrials, especialment a aquelles que s’està reorientant a la reactivació post COVID-19».

Economia continuarà la tramitació d’un contracte per a una anàlisi de viabilitat de la gigafactoria. Aquest contracte que estava en tramitació i es va parar per la COVID-19, contempla l’anàlisi de viabilitat econòmica financera perquè s’examine totes les variables necessàries per a la implantació d’una Gigafactoria de bateries en la Comunitat Valenciana.

Aquest projecte compromés amb l’empresariat, és estratègic per a impulsar l’activitat industrial vinculada a la fabricació de bateries elèctriques.

L’acord d’Economia torna a posar en marxa una sèrie de competències i funcions de la Direcció General d’Indústria, Energia i Mines:

a) La gestió, avaluació i tramitació de la convocatòria per a l’exercici 2020, d’ajudes per a plans d’industrialització desenvolupats per associacions empresarials dels sectors de la Comunitat Valenciana del calçat, ceràmic, metall-mecànic, tèxtil, joguet, marbre, fusta-moble i il·luminació, químic, automoció, plàstic, envasos i embalatge, productes infantils, paper i arts gràfiques, valorització de residus, energia, biotecnologia, producció audiovisual i producció de videojocs

b) La convocatòria per a l’exercici 2020, del programa d’ajudes per a millorar la competitivitat i sostenibilitat industrial mitjançant accions desenvolupades per associacions empresarials d’àmbit multisectorial i comarcal, així com el programa d’ajudes per a donar suport a actuacions que milloren la competitivitat de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, desenvolupades per entitats gestores.

c) La proposta, avaluació, gestió i seguiment de convenis en matèries pròpies de les seues funcions.

d) Les competències administratives en matèria d’instal·lació, ampliació, modificació i trasllat d’establiments i instal·lacions industrials.

e) Les competències administratives en relació amb el registre industrial i els registres específics d’empreses habilitades i qualificacions professionals en l’àmbit de seguretat industrial i minera, inclosos els relatius a gasos fluorats.

f) La inspecció, el control i la vigilància del compliment de les reglamentacions tècniques i normes de seguretat sobre productes, equips, instal·lacions i activitats industrials.

g) L’emissió de certificats de conformitat d’unitats traslladades d’un altre país contractant de l’acord sobre transports internacionals de mercaderies peribles (ATP) i la tramitació d’assignació de contrasenyes per al transport de mercaderies perilloses (ADR).

h) Les competències administratives en relació amb la Infraestructura per a la qualitat i la seguretat industrial, així com la metrologia legal.

i) Les competències administratives en relació amb les instal·lacions radioactives de segona i tercera categoria i de raigs X amb finalitats de diagnòstic mèdic, així com amb les empreses de venda i assistència tècnica d’aquests equips.

j) L’exercici de les competències administratives en relació amb els trasllats intracomunitaris de substàncies radioactives.

k) Les competències administratives en relació amb les activitats i instal·lacions destinades al subministrament d’energia o productes energètics, així com l’ús racional i eficient de l’energia.

l) Les competències administratives en relació amb l’aprofitament dels jaciments minerals i altres recursos geològics previstos en la legislació minera, incloses les relatives a les aigües minerals naturals.

m) Funcions en matèria de seguretat minera incloses en el reglament general de normes bàsiques de seguretat minera referent als treballs en explotacions mineres i obres que exigisquen l’aplicació de tècnica minera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies