València declara dol oficial a la ciutat de amb motiu de la pandèmia

La Comissió Municipal de Seguiment de la pandèmia per COVID-19 ha aprovat este dimecres declarar des de hui dol oficial a la ciutat de València com a senyal de dolor per totes les persones afectades per la malaltia i per aquelles que, lamentablement, han mort. Per este motiu, determinats monuments de la ciutat estaran sense il·luminació, les banderes onejaran a mig pal, i del balcó principal d’Ajuntament penja ja una pancarta commemorativa.

 

Així ho ha anunciat l’alcalde de València, Joan Ribó, al final de la reunió de la Comissió, juntament amb els vicealcaldes, Sandra Gómez, i Sergi Campillo. «Esta pandèmia està sent especialment dura emocionalment per als ciutadans i les ciutadanes. A la terrible tragèdia de perdre a persones volgudes s’unix la impossibilitat de plorar-les i acomiadar-les», ha lamentat l’alcalde. Per això, s’ha dirigit a tota la ciutadania per a manifestar-li «la profunda consternació de l’Ajuntament» i el compromís de «continuar treballant perquè esta situació passe el més prompte possible. L’Ajuntament protegirà la ciutadania amb tots els mecanismes que tenim al nostre abast per a mitigar les conseqüències d’esta crisi sanitària».

 

Ribó ha tingut paraules de solidaritat, en nom del Govern de la ciutat, cap a les persones que han perdut familiars i amics en el context d’esta pandèmia: «Res pot pal·liar la pèrdua d’un ser estimat a conseqüència de la malaltia. A més, les circumstàncies fan difícil l’acompanyament de malalts o morts. Per això, l’Ajuntament de València se suma al seu dolor amb la declaració d’un dol continuat fins que superem esta crisi».

 

El alcalde ha encomanat a la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, l’aplicació de les mesures que acompanyen esta declaració de dol, i que consisteixen en l’apagat de monuments, el simbolisme de les banderes i la col·locació d’una pancarta en la façana principal de l’edifici consistorial. En total, s’ha acordat apagar 56 monuments (20 de la zona nord i 36 de la zona sud); entre ells, escultures en les rotondes, esglésies, places, edificis públics i monuments. Entre els monuments que simbolitzaran amb el seu apagat el dol de la ciutat estan la Llotja de la Seda, l’església dels Sants Joans, les Torres de Quart, les Torres de Serrans, el Palau del Temple, el Palau de Justícia, la Catedral i el Micalet, el Palau del Marqués de Dos Aguas, les esglésies de Sant Martí i del Carmen, el Museu de la Ciutat, la Porta de la Mar i la plaça de l’Ajuntament.

 

A més, s’hissaran a mig pal les banderes de la Casa Consistorial (dependències de la plaça de l’Ajuntament, del carrer Amadeu de Savoia i les alcaldies dels Pobles de València), La Llotja, les Torres de Quart i dels Serrans, la plaça de l’Armada Espanyola i alguns Organismes Autònoms Municipals, OAM, com el Palau de la Música o el Palau de Congressos. Així mateix, també en les reguardes de la Policia Local, parcs de Bombers i Parc Central.

 

REUNIÓ AMB L’ARQUEBISBE

 

Després de la reunió de la Comissió de Seguiment, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha mantingut una reunió via telefònica amb l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, en la qual el primer edil ha abordat l’actual situació amb el representant eclesial. Els dos han assenyalat la necessitat d’obrir vies de col·laboració per a poder disposar d’espais de l’església, si foren necessaris en qualsevol moment durant esta crisi.

 

Joan Ribó ha valorat de manera molt positiva la receptivitat de l’Arquebisbat i la seua voluntat de col·laboració en bé de tota la ciutadania de València.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies