Gandia presenta la seua oferta ecoturística singular a turoperadors i empreses del nord i centre d’Europa

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, s’hi troba aquests dies a Fitur per presentar i donar a conèixer als professionals del sector l’oferta eco-turística de la nostra ciutat. Concretament, per encàrrec del regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, s’hi ha elaborat tres productes turístics, al voltant del nostre patrimoni natural i animal, que ja s’hi han mostrat i ofert a les empreses i turoperadors dels països del centre i nord d’Europa:

 

La primera Micro-reserva valenciana de papallones, oberta recentment al Paratge natural municipal Parpalló-Borrell. El departament de Gestió Responsable del Territori està preparant un conveni de col·laboració amb l’associació Zerinthya, assesors i impulsors en la creació d’aquesta micro-reserva i experts en l’estudi, divulgació i conservació de les papallones.

 

Excursions i eixides ornitològiques pels nostres espais naturals, com ara la Marjal de la Safor, per tal d’observar, gravar i fotografiar aus, papallones i altre tipus de fauna: Ocell camallarg, àguila real, cuabarrada, àguila marcenca, arpella, mussol real, falcó pelegrí, sis espècies diferents de garses, capó reial, corb de mar, etc. En total, podem veure-hi quasi 250 espècies diferents d’ocells. De la mà de guies i ornitòlegs locals. És el que es coneix com a Bird watching o observació d’aus singulars. Un tipus de turisme que està creixen molt darrerament. “Tot això es gràcies a que gaudim d’un espai com la Marjal de la Safor que és utilitzat per nombroses espècies d’aus com a espai de cria i descans en els seus viatges migratoris”, ha explicat Izquierdo.

 

El Catàleg d’Arbres i arbredes singulars (que protegeix arbres i arbredes d’interès general per raons científiques o socials), recull al voltant de 50 arbres i una dotzena d’arbredes, tant en sòl públic com en privat (es signa un conveni de col·laboració, de custòdia compartida amb els propietaris).

 

“Volem obrir noves línies de treball i de divulgació dels nostres elements singulars naturals i animals, molt demandat pel turista compromès que viatja fora de l’època estival”. I els contactes estan donant els seus fruits; Tal i com ha anunciat la regidora, “en els pròxims mesos visitaran Gandia diferents empreses i turoperadors per comprovar sobre el terreny els elements naturals que tenim per a aquesta nova modalitat d’eco-turisme”.

 

Finalment, Mascarell ha recordat que es tractat encara d’un producte per a un mercat encara minoritari, però que sí ajuda a la desestacionalització i a la internacionalització del nostre destí. “L’oferta ecoturística de Gandia ens pot ajudar a arribar a altre públic, complementar, completar els mesos de temporada llarga… Amb idees innovadores i sostenibles com aquestes, que posen en valor el nostre patrimoni natural”.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies