València es posiciona en el mapa internacional de la tecnologia amb la celebració de WEBIT

La vici alcaldessa de València, Sandra Gómez, la responsable de l’àrea de Desenvolupament Innovador, Pilar Bernabé, i el regidor de Turisme, Emiliano García, junt a la Consellera d’Innovació, Carolina Pascual, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i representants de Dèbit Foundation, han presentat hui en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) el festival Dèbit València 2020, que se celebrarà del 17 al 20 de juny en La Marina de València, que acollirà la pròxima del festival digital d’innovació europeu, un dels esdeveniments tecnològics internacionals més importants en el sector, que abordarà qüestions com la Intel·ligència Artificial, la Internet de les Coses, la ciberseguretat, el futur de l’alimentació, la mobilitat i la salut.

Sandra Gómez ha considerat “tot un èxit que València haja aconseguit atraure aquest festival” que reunirà 1500 empreses tecnològiques i més de 15000 persones de 120 països. Per a la vicealcaldessa, la celebració de Webit València 2020 “suposa una gran oportunitat per a la ciutat, ja que posicionarà València en el mapa internacional del talent, la innovació i el coneixement”. En l’esdeveniment participaran algunes de les principals companyies i institucions internacionals com la Comissió Europea, IBM, Google, Telefónica, Amazon, Samsung, Microsoft o Airbus.

Per part seua, la regidora Pilar Bernabé s’ha referit al festival com “un de les primeres fites de la plataforma VLC Tech City, l’objectiu de la qual és fer que València atraga el talent internacional, retinga el talent local, i promoga la inversió i la creació de projectes”. En este sentit, Sandra Gómez ha apuntat que “Webit València 2020 és un esdeveniment estratègic per a València amb el qual esperem atraure talent i inversions”. El festival és un fòrum de referència per a les empreses emergents i un dels pocs fòrums en el món on més del 73% dels assistents són directius d’alt nivell.

Webit València 2020 compta amb el suport de l’Ajuntament de València, la Diputació, la Generalitat Valenciana i el govern central a través de la Secretaria de l’Estat per a l’Avanç Digital del Ministeri d’Economia i Empresa.

 

COMERÇ TRADICIONAL COM A DIFERÈNCIA TURÍSTICA

A més, el regidor de Turisme, Emiliano García, ha presentat en FITUR el Programa de Producte València Shopping de Visit València, que ha impulsat cinc rutes turístiques per comerços emblemàtics de la ciutat. Els Programes de Producte de Visit València busquen incloure nous sectors que influïsquen qualitativament en la qualitat de la destinació.

Per a l’edil “el comerç local, igual que la gastronomia o la cultura, és un actiu turístic que genera una percepció positiva de la ciutat. Les rutes proposades des de Visit València paren atenció als comerços tradicionals, botigues de tota la vida que posseeixen un caràcter genuí que diferencien a València i que, a més, ofereixen productes de qualitat que són la base del seu èxit i perpetuïtat”. Les rutes tenen per objectiu visibilitzar el comerç local com a element imprescindible de la identitat de la ciutat, dinamitzar la despesa entre els visitants i posar en valor el producte “Made in València” i el comerç de proximitat amb els valors de responsabilitat i sostenibilitat que comporta.

 

VALÈNCIA DESTINACIÓ INTEL·LIGENT

D’altra banda, el director gerent de la Fundació de Turisme Visit València, Antonio Bernabé, ha presentat el Sistema d’Intel·ligència Turística (SIT), per a convertir València en una destinació intel·ligent. La primera fase d’esta eina digital permet centralitzar totes les dades utilitzades per l’administració i el sector amb la finalitat d’obtindre un major coneixement de la realitat turística valenciana.

Una segona fase del SIT es troba en desenvolupament. En ella s’establiran les eines per a recopilar i analitzar els hàbits dels visitants. L’anàlisi de les dades obtingudes permetrà una major interacció i integració dels turistes amb l’entorn, la qual cosa resultarà en una millor experiència. També permetrà establir estratègies que garantisquen el desenvolupament sostenible i la qualitat de vida dels residents.

 

LA MAJOR COMPETICIÓ DE E-SPORTS

Un altre esdeveniment digital presentat en FITUR per l’Ajuntament de València és el DreamHack València, la major competició internacional de e-sports que se celebra enguany a Espanya i la cita anual més important per als gamers espanyols. L’organització preveu uns 70000 visitants. Com a novetat de la pròxima edició, els tornejos es retransmetran en directe en sis idiomes a través d’internet per a centenars de milers d’espectadors en més de trenta països i s’inclouran noves zones d’experiències i un espai musical amb una gran exhibició de ‘batalles de galls’.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies