Gandia afronta amb tots els efectius disponibles el temporal de vent i mar

Els regidors de Seguretat Ciutadana, Serveis Bàsics i Gestió Responsable del Territori, Nacho Arnau, Miguel Ángel Picornell i Alícia Izquierdo, respectivament, han comparegut aquest matí per tal d’informar de les incidències amb motiu del fort temporal de pluja, vent i mar que afecta Gandia durant les últimes hores, amb un acumulat aproximat de 90 litres per metre quadrat.

Des del divendres passat es va posar en marxa un dispositiu especial amb mesures preventives, com ara el tancament de zones inundables, parcs i jardins… I, finalment, ahir a la vesprada, davant el decret d’alerta roja, es va decidir suspendre les classes i l’activitat a totes les activitats a les instal·lacions esportives i municipals per a hui dilluns.

De fet, hi ha hagut prou complicacions per culpa del vent i el temporal marítim. A la platja, la mar ha superat en alguns punts el passeig marítim provocant desperfectes sobre les infraestructures i mobiliari urbà. Al Club Nàutic, l’aigua ha entrat a alguns baixos, etc… D’igual manera, a Rafalcaid, la força de les ones, d’entre 7 i 8 metres, ha superat les motes i ha provocat xicotetes inundacions a les cases de primera línia.

“A les 13.30 h hem convocat un Gabinet de crisi, en el qual estaran presents els representants de les forces i cossos de seguretat, protecció civil, bombers, dels grups municipals… De moment, està tot controlat, però volem avaluar els incidents i estudiar l’evolució del temporal les pròximes hores”, ha assegurat Arnau, qui ha recomanat la ciutadania que, en la mesura de les seues possibilitats, evite agafar el cotxe, caminar per zones amb arbres…         També hi ha hagut múltiples incidències per caigudes d’arbres, com ara un pi de grans dimensions al pati del col·legi Calderón del Grau, una palmera al solar de l’antic hospital comarcal, etc… També s’han registrat caigudes de tancats, etc… “Les quadrilles de neteja i parcs i jardins, fan seguiment de barrancs i sèquies, i treballen en coordinació amb bombers i policia local. Hem doblat els serveis i estem de guàrdia per tal de garantir la normalitat. També el riu Serpis al seu pas pel nostre terme està controlat. Ha pujat el nivell perquè han obert comportes i només ha provocat xicotets problemes a la desembocadura on s’han col·lapsat les dues pujades d’aigua, del riu i la mar”, ha explicat Izquierdo.

Per la seua banda, Picornell ha assegurat que el que més preocupa és l’afecció sobre la platja, “tot i que no podrem valorar els danys fins que no finalitze l’episodi. Recomanem no passejar per la primera línia marítima i fer cas sempre a les indicacions pels canals oficials”.  Finalment, Arnau ha lamentat la mort aquesta matinada d’una dona de 54 anys, no relacionada amb el temporal, sinó com a conseqüència d’una hipotèrmia, ja que patia problemes de salut (físics i mentals) des de feia temps i requeria d’atenció mèdica amb certa freqüència. La dona i la seua parella dormien des de feia dos anys al parc de l’Estació, tot i els constants oferiments de refugi per part dels serveis socials municipals, policia local, Creu Roja, Cáritas. Ahir mateix se’ls va auxiliar, però van tornar al parc. “De fet, l’Ajuntament havia iniciat un procediment judicial per demanar la incapacitació de la parella i poder fer-se’n càrrec. El jutjat però, va dictaminar que la llibertat de trànsit preval sobre qualsevol altra”, ha explicat Arnau.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies