Els Moros i Cristians d’Altea reciclen més de 43.400 envasos de vidre durant les festes

La Reconquesta del Vidre, iniciativa posada en marxa per Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament d’Altea, aconsegueix recuperar 11.400 kg d’envasos de vidre, equivalent a més de 43.400 envasos, durant les festes de Moros i Cristians.

De mitjana cada fester ha reciclat 15,3 kg d’envasos de vidre en els contenidors assignats a la campanya. Altea participa en la categoria ‘’dolçaines’’, que engloba els municipis de menys de 950 festers.

D’altra banda, els guanyadors del sorteig del miniglú i el lot de productes de la terra és la ‘’filà’’ Els Cebers. La regidora de Festes, Marta Lloret, i el regidor d’Infraestructures, Diego Zaragozí, al costat d’un representant d’Ecovidrio, han fet lliurament del premi al president de la ‘’filà’’ Cebers, Paco Martínez. Amb aquest gest Ecovidrio recompensa l’esforç realitzat per aconseguir unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Més informació sobre la campanya: www.lareconquistadelvidrio.es

 

Dades de reciclatge de vidre a Altea

 

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, els ciutadans d’Altea han reciclat un total de 858.120 quilograms de residus d’envasos de vidre. Això suposa una mitjana de 39 quilograms de residus d’envasos de vidre reciclats per cada veí i veïna.

Respecte a la taxa de contenerització, Altea se situa amb una mitjana de 147 habitants per contenidor, comptant en l’actualitat amb un total de 150 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats al municipi.

 

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

 

El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de forma indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. Al usar vidre triturat -vidre reciclat- en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.

A més a més, es minimitza l’emissió de CO2 en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

 

Sobre Ecovidrio

 

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. El 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos el 1997 i l’arrencada de les seues operacions el 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al què tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

 

La tasca d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i  recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar els ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l’ecodisseny dels envasos.

 

En les últimes dues dècades el sistema d’Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d’un 31,3% l’any 2000 al 76,5%, segons estima l’entitat per a l’any 2018.

 

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per contribuir a el desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més d’això, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13 ) Acció pel clima

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies