València escolta els suggeriments de l’alumnat en el Ple Extraordinari Infantil

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, i el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana Sergi Campillo, d’Esports Pilar Bernabé, de Gestió de Recursos Luisa Notario, de Protecció Ciutadana Aarón Cano, d’Emergència Climàtica Alejandro Ramon, i de Cultura Festiva Pere Fuset, ha rebut hui en l’Hemicicle Municipal la representació de l’alumnat de la ciutat que ha participat en el Ple Extraordinari Infantil. Es tracta d’un acte commemoratiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora en el qual han presentat diverses propostes. Ribó ha remarcat que “l’educació és essencial per a garantir conceptes que són vitals en el dia a dia com la diversitat, la pau o el diàleg”.

VALENCIA 2019-11-29L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, i altres membres de l’equip de govern, participa en el Ple Extraordinari Infantil amb motiu del Dia Internacional de la Ciutats Educadores.

La iniciativa, a la qual es va sumar València fa quatre anys, persegueix segons Ribó que “la nostra ciutat siga percebuda pel món sencer i, per descomptat, per totes les nostres veïnes i veïns, com una ciutat sostenible i amable, on les persones que l’habitem siguem el més important”. L’alcalde de València ha ressaltat el paper “fonamental” de l’educació. “L’educació és essencial per a garantir conceptes que són molt importants en el dia a dia, com la diversitat – perquè tots i totes som importants -, la llibertat – perquè tots i totes tenim obligacions però també drets que cal defensar i garantir -, la pau – perquè mereixem viure tranquil·lament – o el diàleg – perquè cal escoltar i posar-se en el lloc dels altres per a avançar pel camí correcte”, ha subratllat.

València, membre de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, presenta esta edició el lema “Escoltar la ciutat per a transformar-la”, on la corporació municipal ha proposat multitud d’activitats amb l’objectiu d’impulsar la participació dels centres educatius i de les entitats que per a Ribó “formen el teixit social dels barris i pobles de la nostra ciutat”.

L’alcalde de València s’ha dirigit als xiquets i les xiquetes presents per a manifestar-los que “València ha de ser un espai obert i igualitari on els xiquets i les xiquetes també sigueu protagonistes, perquè és la vostra ciutat i se vos ha de tenir en compte”. “No tot s’ha de pensar per als adults, sinó que també cal pensar en vosaltres i en els vostres drets per a poder caminar a l’escola amb seguretat, per a poder jugar tranquil·lament al carrer i, en definitiva, perquè tot el que considereu important es tinga en compte”, ha prosseguit.

Per la seua part, la regidora d’Educació, Maite Ibáñez, ha posat en valor el lema de la present edició, “Escoltar la ciutat per a transformar-la”, ja que “se centra en convertir la ciutat i l’espai urbà en un agent educador”. “Això és el que hem fet hui els responsables del govern municipal: escoltar i aprendre amb els xiquets i xiquetes”, ha insistit. “El Ple Extraordinari Infantil és el resultat d’un treball en el qual ells i elles han pogut viure l’experiència de la participació en democràcia. Per això els vull agrair molt la participació, les propostes que ens han fet, així com al professorat”, ha conclòs.

 

ESCOLES PARTICIPANTS I PROPOSTES

Els centres educatius que han assistit enguany al Ple Extraordinari Infantil són: CEIP Professor Sanchis Guarner, CEIP Doctor López Rosat, C. Claret, La Fontsanta, CEIP Pràctiques, CEIP La Fonteta, i C. Hermes. Els i les alumnes han presentat una sèrie de propostes a l’Ajuntament de València com instal·lar plaques solars en els col·legis i en els edificis públics del barri de Patraix – Tres Forques, que els fanals funcionen amb energia solar, campanyes de sensibilització social per a la igualtat de totes les persones, la creació d’una protectora pública d’animals abandonats, la creació de més zones verdes, i la millora d’alguns parcs, entre altres. Inicialment, la Coral Juan Bautista Comes, del Conservatori de Música Municipal Jose Iturbi, ha interpretat dos peces musicals sota la batuta de Cristina Contreras. Una coral que va ser fundada en 1956.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies