Gandia llança una campanya informativa amb motiu del Dia Mundial contra la SIDA

La regidora delegada de Salut i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha comparegut aquest matí en roda de premsa acompanyada d’Hèctor Bofí i Carles Català, del Consell dels Joves; i del Doctor Tomàs Fuster, subdirector de l’Hospital Francesc de Borja de Gandia, per recordar que hui se celebra el Dia Mundial contra la SIDA. Per aquest motiu, hui s’ha penjat a l’Ajuntament el llaç que representa la lluita contra la malaltia.

L’edil ha explicat que aquest any el lema de la campanya en l’àmbit de la Comunitat Valenciana és «Coneixem el problema, Posem-li Condó», que s’uneix al costat de la resta d’institucions nacionals i autonòmiques a la iniciativa impulsada per ONUSIDA per prevenir la transmissió i el diagnòstic de VIH.

S’estima que a la Comunitat Valenciana hi ha prop de 16.000 persones que viuen amb el VIH, de les quals aproximadament un 25% no ho saben. El 85,5% dels nous diagnòstics es van realitzar en homes. Les malalties de transmissió sexual (ITS), en concret la sífilis i la gonocòccia, estan en clar ascens a la Comunitat en els últims cinc anys. Per tant la infecció per VIH continua sent un problema de salut i present en la nostra societat.

«Per a nosaltres com també per a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, és un objectiu prioritari el control de la infecció per VIH, mitjançant la prevenció, el diagnòstic precoç i els tractaments adequats, així com la millora de la qualitat de vida de les persones afectades i la lluita contra l’estigma i la discriminació» «Hui amb la penjada del llaç i amb les taules informatives del Consell dels Joves, l’Hospital de Gandia i Salut Pública, volem recalcar la importància de la prevenció primària, l’ús del condó en qualsevol relació sexual, perquè aquesta és la forma més eficaç i senzilla d’evitar la transmissió de VIH, també d’altres infeccions de transmissió sexual com hem dit abans» va declarar Liduvina Gil que ha recordat que cada any a partir del mes de gener es posa en marxa un programa de formació en els centres educatius de la ciutat per conscienciar tant als alumnes com als pares i mares o tutors / es de la necessitat de «conscienciar els nostres adolescents i joves que el VIH, és un problema de salut greu, encara que el tractament haja millorat el pronòstic de les persones que viuen amb VIH. Hem d’incidir i demanem la col·laboració de tots: familiars, educadors i comunitats educatives per incidir en la gent jove, perquè la sensació de risc de transmissió de VIH baixa entre les persones adolescents».

El Doctor Tomàs Fuster ha destacat la importància de la informació i la prevenció perquè la ciutadania conega que hui dia la principal via d’infecció de VIH és la transmissió sexual.
Pel que fa a les dades d’incidència, Fuster ha informat que a la Comunitat Valenciana es diagnostica un nou cas de VIH al dia i que a Gandia, d’un total de 8.772 determinacions de VIH realitzades al llarg d’aquest any, s’han detectat 8 nous casos. Actualment, el departament de Salut atén un total de 385 casos de sida.

«Altres malalties de transmissió sexual com la clamídia o la sífilis també s’han incrementat. Des de fa cinc anys hem detectat un augment d’aquest tipus de malalties, un aspecte que nosaltres podem atribuir al fet que la SIDA s’ha convertit en una malaltia crònica però no mortal excepte quan no es compleix el tractament. Això ha generat una relaxació dels hàbits de protecció i una falta de preocupació per contraure la malaltia«.

Finalment, Hèctor Bofí i Carles Català, han incidit que la sensació de risc en la joventut ha disminuït. «Els joves no són conscients que realitzar pràctiques sexuals no segures suposa un risc» «Les noves formes de pràctiques sexuals, arran de l’ús de xarxes socials destinades a aquest tipus de contactes, han provocat un augment de VIH i altres malalties de transmissió sexual«.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies