València celebrarà el Tercer Aniversari de les Falles Patrimoni de la Humanitat

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha presentat els actes de celebració del tercer aniversari de la inclusió de les Falles en la llista de Patrimonis Culturals Immaterials de la Humanitat per la UNESCO, que enguany se centraran en divulgar les mesures de salvaguarda dels diferents elements protegits. Un concert, una mascletà, visites al Museu Faller i la presentació d’una guia de bones pràctiques per protegir el patrimoni conformaran el programa de la celebració.

Dissabte de la setmana que ve, dia 30, València celebrarà el tercer aniversari d’una fita molt esperada pel món faller, el reconeixement assolit el 30 de novembre de 2016, de les Falles com a patrimoni de la humanitat. Des de les 10 del matí i a cada hora fins les 13 hores hi haurà visites guiades al Museu Faller, que també  acollirà, a les 11 hores, la reunió de la Xarxa Valenciana de Museus Fallers, constituïda durant el mandat anterior per promocionar el patrimoni cultural festiu vinculat a les Falles tant del Cap i Casal com d’altres localitats valencianes.

A les 12 hores del migdia els jardins de la JCF a Montolivet acolliran el concert ‘Falleres, fallers i tradicions’, a càrrec de l’Agrupació Musical Gayano Lluch, amb la interpretació de les obres Raquel Alario, Rocío Pascual Candel, La Xica, El Faller, L’Artista Faller, Penes i Dimonis, Malaguenya de Barxeta i València. A més, hi haurà passacarrer amb la Colla de l’Escola de Tabal i Dolçaina de la JCF.

A les 13 hores es presentaran –també als jardins de la JCF- els decàlegs de bones pràctiques sobre la cultura de la falla, la música i la pirotècnia, aprovats per la Comissió Municipal de Seguiment de la Declaració de les Falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat el 13 de novembre de 2017, el 12 de març de 2019 i el 13 de novembre de 2019, respectivament. En l’acte, que comptarà amb la presència de les falleres majors de València i les seues corts d’honor, es lliurarà un exemplar de la nova guia -editada per a l’ocasió- a representants del col·lectiu faller així com als integrants de la comissió de seguiment.

Els actes festius conclouran a les 14 hores amb una minimascletà que dispararà la pirotècnia Caballer FX davant del Museu Faller. “Amb esta celebració volem crear consciència col·lectiva de la importància de preservar els elements culturals claus en la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”, ha explicat Fuset, qui ha fet una crida a disfrutar de tots ells al col·lectiu faller i al conjunt de la ciutadania.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies